Siirry pääsisältöön

Sisustusjuttuja: keittiön seinä ja välitila

Keittiömme tulee olemaan tällainen (Noblessa)
Pikkuhiljaa alkaa mieleen juolahtamaan sisustukseen liittyviä juttuja, vaikka tuntuu että sisustusasiat on jossain valovuoden päässä :D Yksi vaikea rasti on keittiön seinä ja välitilan seinä. Vaihtoehtoja vilisee kymmenittäin, mutta minkä niistä uskaltaa valita. Maalataanko seinä, laitetaanko tapettia, entäs laattaa vai välitilaan levyä? Laatta tuntuu tällä hetkellä poissuljetulta. Seinät (itseasiassa koko talossa) tulisi olla sellaisia, ettei ala heti tökkimään tai kyllästy.. mutta ei kuitenkaan mitään valjua ja tylsää.

Niinpä vapaapäivän ratoksi aloin googlettamaan erilaisia vaihtoehtoja:

Tässä tiiliseinä, jossa riittävästi rosoa.. mietin, että onko kuitenkin liian "kirjava".


Kuva: kuvatapetti.fi
Tässä hirsiseinää ja tapettia puunsyistä, puu ja etenkin vanha puu on mielestäni kaunista ja talon rakennusmateriaali / julkisivu on puuta. Mutta onko nämä liian isot kuviot ko. tilaan.
Kuva: kuvatapetti.fi
Kuva: kuvatapetti.fi

Meriaiheinen sisustus on myös ollut viime vuosina mieleeni.. tai oikeastaan meriaihe, wanha puu, rosoisuus ja pieni ripaus hopeaa tai blingblingiä sulavasti sekaisin :) Meriaiheisia tapetteja löytyisi ainakin Esta Homen mallistosta, mutta tekeekö pienehköt tekstit liian sekavan tunnelman? Satamakaupungit -tapetista olen tykännyt, koska tätä meillä on aikoinaan ollut olohuoneen seinässä, ikäänkuin isona tauluna.
Kuvat: taloon.com

Viime aikoina on paljon nähty kukkatappeja, joissa on tumma pohja ja värikkäitä isoja kukkia. Onhan tämä  kaunis, mutta onko tapetti liian härski keittiöön? Alkaisiko kyllästyttää? Sopisi ehkä olkkariin tai makkariin paremmin..
Kuva: elliecashmandesign.com
Tämä kuva oli itseasiassa ensimmäinen, joka vaikutti kivalta miettiessä keittiön seinää, kivalta se vaikuttaa vieläkin, mutta tässä myös tarvitsisi hahmottaa, onko kuva liian iso tilaan nähden.

Kuva: photowall.fi
Ehkä keittiö olisi kaikkein tyylikkäin vaaleaksi maalatulla seinällä, niinkuin keittiön suunnitelmakuvaankin on tehty. Ainahan voi laittaa välitilaan lasilevyn ja vaikka taulun ikkunan viereen vähän väriä tuomaan :)




Kommentit

  1. Ihania keittiöideoita! Meillä alkaa kohta vasta raudoitukset joten vielä saa odottaa. Itse myös jostain syystä tykkään nyt noista kukkatapeteista vaikka aiemmin ne ei tuntunut yhtään omalta jutulta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.

Lattiavalu ja väliseinien kehikot

Joulukuun alussa alkoi lattiavalujen valmistelut. Meille ilmoitettiin, että valu on viikolla 50 ja valmistelut viikolla 49. Lopulta valmistelut tehtiin 9.12 ja alakerran valu tehtiin 10.12. Valmiselijaporukka teki töitä aamuyön tunneille saakka. Alakertaan betonia tuli 10cm ja yläkertaan 4cm. Yläkerran lattia valettiin  11.12. Seuraavaksi jäätiin odottelemaan lattian hiontaa ja sen jälkeisiä sisäseinien rakentamista. Meille sanottiin, että nämä menee tammikuulle. 20.12 käytiin talolla ja yllätykseksi lattioita olikin jo hiottu väliseinien kohdalta ja väliseinien runkoja oli alettu pystyttämään.