Siirry pääsisältöön

Maalämpökaivon poraus ja maarakennustöiden aloittelua

Aiemmin on tullutkin mainittua, että päädyimme lämmitysmuotojen vertailun jälkeen maalämpöön. Maalämmön lisäksi tilasimme maakylmän, jonka tarkoitus on sama, kuin ilmalämpöpumpun viilennystoiminto.






Maalämpökaivon porauksen aika tulikin aika yllättäen,


on nimittäin totuttu odottamaan erinäisiä vaiheita :D



Poraus tehtiin 1.7.2019 ja siihen kului reilu puolikas päivä, porauksen syvyys oli 186 metriä. Seuraavana päivänä porausreikään tuotiin putket. Porauksen tekemiseen tarvittiin sähköä ja vettä, meidän tontilla ei ollut vielä kumpaakaan, joten vedet ja sähköt tontille hoiti erillisestä maksusta porauksen tekijä. Kaikki sujui meidän näkökulmasta helposti ja nopeasti. Enää puuttuu vain talo :D



Seuraava etappi onkin sitten maatyöt, joiden aloitus meinaa mennä hankalaksi, koska emme ole saaneet perustussuunnitelmaa, (eikä myöskään lvis-suunnitelmaa). Suunnitelmien piti tulla meille viikolla 30 ja 29, jonka pohjalta sovittiin maarakennustyöt alkavaksi viikolle 31. Kyseltiin suunnitelmien perään jo viime viikolla ja uudelleen tämän viikon alussa. Saimme vastauksen, että lähtötietoja, kuten. asemakaavakuvia ei ole toimitettu. Meiltä ei kukaan ole pyytänyt näitä tietoja toimittamaan ja olimme käsityksessä, että talotoimittaja perustussuunnitelman tilaajana joko toimittaa ko. asiakirjat perustussuunnitelman tekijälle tai pyytää meitä ne toimittamaan. Nyt asiakirjat on toimitettu ja kaksi päivää aikaa saada perustussuunnitelma kouraan, että ensi viikolle suunnitellut maatyöt voisivat alkaa. Onneksi meidän maarakennusfirma pystyy joustamaan asiassa ja järjestämään niin, että tarvittaessa maarakennustyöt voivat alkaa hiukan myöhemminkin.

HSY:lle teimme myös liitoskohtatilauksen. Aiemmin on allekirjoitettu liittymäsopimus.


Kommentit

  1. Noin nopea homma se onkin että vain puoli päivää meni? No hyvä juttu, sillä meillekin on tulossa sama homma vastaan kun maalämpö otetaan käyttöön. Toivottavasti meni maanperustukset myös hyvin!

    VastaaPoista
  2. Kiva lukea teidän kokemuksia! Mie päästään nyt aloittaa kaivuut, kun ensin piti odottaa tarkastusta kunnallisista tunneleista, ettei tontin alla ole mitään kunnallisputkistoa tai vastaavaa, mikä estäisi työt. Toivotaan että menee yhtä nopeasti kuin teillä.

    VastaaPoista
  3. Kivasti näyttää projekti etenevän! Meilläkin porataan ensi viikolla suuntaporauksena viemäriputket. Hauskaa päästä seuraamaan sivusta kuinka tuollainen prosessi hoidetaan. Hieman on ollut hidasta täälläkin asiakirjojen ja lupien kanssa, mutta nyt pitäisi olla onneksi kaikki hoidossa.

    VastaaPoista
  4. Iso homma tuollainen poraus. Mitä poraa siihen käytettiin, timanttipora vai joku muu? Meilläkin täällä mökillä Turun saaristossa pitäisi ensi kesänä tehdä poraus - ja maatöitä, kun putket pitää uusia.

    VastaaPoista
  5. Onpas nopea homma jos poraukseen meni vain puolikas päivä! Naapurimme täällä Riihimäen suunnalla tekivät myös viikko sitten uuden talonsa poraustöitä ja timanttisahausta ja seurailin mielenkiinnolla projektin etenemistä. Saitteko lopulta maanrakennustyöt ajoissa alkuun?

    VastaaPoista
  6. Tuo maalämpöenergia tuntuu olevan tällä hetkellä suhteellisen suosittu lämmitysmuoto. Meilläkin tuttavapariskunta juuri rakentaa taloa ja ovat miettineet sitä lämmitysvaihtoehdoksi. Heillä tosin on vielä projekti ihan alkukuopissaan, vasta alustavat suunnitelmat tehty tontille.

    VastaaPoista
  7. Maalämpö on ollut kyllä toimiva meilläkin. Mikä kuljetusliike teillä oli tekemässä maarakennustöitä? Meidän maarakennusurakka sujui loppujen lopuksi todella kätevästi ja pysyi myös aikataulussa.

    VastaaPoista
  8. Meillä on kanssa poraustyöt piakkoin edessä kesämökillä. Tarkoituksena olisi vetää pihalla olevaan uudisrakennukseen sähköt, mutta todennäköisesti täytyy porata betoniseinään aukkoja, että saadaan johdot vedettyä läpi. Timanttiporaus on siis tarpeen. Saa nähdä, saadaanko meidän poraustyöt myös nopealla aikataululla hoidettua, kuten teidän maalämpökaivon poraus.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.