Siirry pääsisältöön

Levytystä ja informaatiokatkoksia

Raksalla on viimepäivinä tehty väliseinien levytyksiä vain toiselta puolelta, koska sähkäri ja ilmanvaihtomies ei ole käynyt paikalla. Oikein kukaan ei joulujen välipäivinä tiennyt milloin kukakin tulee tekemään mitäkin. No nyt tällä viikolla saimme tiedon, että ensi viikolla vedetään ilmanvaihtoputket ja sähköt. Sen jälkeen voi siis villoittaa ja levyttää seinien toiset puoliskot.

Koko lattian hiomista ei ole tultu tekemään vieläkään ja kun asiaa tiedustelimme, niin selvisi olleen informaatiokatkos. Eli työnjohtaja (ei meidän palkkaama) oli luullut rakentajien hioneen koko lattian ja rakentajat olivat siinä käsityksessä, ettei hionta kuulunut heille. Eli nyt on hiottu vain väliseinien kohdat ja hionta tullaan tekemään ilmeisesti lopuksi. Olemme pyytäneet hionnasta tulevan pölyn puhdistamista pinnoilta, jos/kun hionta tapahtuu seinien levytysten jälkeen. 

Pesutiloihin tulee muuratut seinät, harkot oli tuotu sisään jo ennen joulua. Nyt odotellaan, että joku tulisi muuraamaan seinät. Tästä aikataulusta ei ole tietoa.

Ennen vuodenvaihdetta elementtiporukka tuli tekemään pääsisäänkäynnin terassia ja portaita. Homma jäi kesken, koska terassilankku loppui kesken, eikä samanlaista lautaa löytynyt rautakaupasta. Nyt odotellaan siis lautaa ja työn saattamista loppuun.

Eilen alotettiin laittamaan lumiesteitä, rännejä ja syöksytorvia. 

Lumon kävi tällä viikolla tekemässä tarkistusmittaukset parvekelaseille ja kaiteille. Lasien asennus on alustavasti viikolla 9. Täytyy antaa tässä kohdin hyvää palautetta Lumonista: asiointi on nopeaa ja mutkatonta. Tähän saakka kaikki on hoitunut erittäin hyvin! Myös laskutus :D 

Lumiesteiden asennus käynnissä

Kommentit

  1. Toivottavasti on tahti nopeutunut! Meillä on taas ollut ruuhkaa kerrakseen, jopa välipäivinäkin. Ilmastointiviennit ja sähkötyöt tehty, mutta joitain materiaaleja ollaan saatu odottaa pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on tahti jo nopeutunut hiukan. Alkoi olemaan tuossa yksi päivä ruuhkaa jo liiaksi: oli timpurit, sähkärit ja muurari paikalla samaan aikaan.. Nyt on sähköt lähestulkoon tehty, iv-hommat valmiit ja seinäkin muurattu :) Katon levytykset aloitettu ja nyt odotellaan sen valmistumista + puhallusvillaa vintille. - kotitikkurilassa

      Poista
  2. Harmillisia nuo informaatiokatkot. Meilläkin oli pieni informaatiokatko sähköasennuksien kanssa, mutta onneksi lopulta homma sujui loistavasti. Meillä myös mittaukset pitäisi tulla tekemään ensi viikolla. https://www.mittausjakalibrointipalvelu.fi/mittauspalvelu

    VastaaPoista
  3. Meilläkin rakentaminen alkaa tänä vuonna. Mittauspalvelu tulee käymässä meillä tekemässä mittauksia, ja sitten saakin aloitella. Toki odotellaan, että maa hieman sulaa. Todella paljon jo odotetaan!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.

Palkkien koteloinnit ja parvekkeen laudoitus

Joulupyhien jälkeen elementtiporukka oli käynyt laittamassa parvekkeelle terassilaudat sekä kotelointeet puupalkit piiloon parvekkeelta, terassilta ja autokatoksesta. Sisätöitä tekevä rakennusporukka oli myös ollut edistämässä väliseinien pystytystä. Kannustalolla on muuten hienot nuo palkkien kotelot, koska ovat tarpeeksi leveät. Näyttää kivalta etenkin tuolla isolla parvekkeella. Parvekkeen palkkien väliin tulee sitten lasitus, joka tilataan Lumonilta. Tällä viikolla tehdään tarkistusmittaus ja lasit lähtevät sen jälkeen tilaukseen. Talon ulkonäkö muuttuu lasitusten myötä aika paljon.  Tällä viikolla tuleekaksi kaveria katsomaan tasoitusurakkaa, että saadaan lopulliset tarjoukset tasoituksen osalta. Pyydettiin myös alustavia tarjouksia pohjamaalauksesta ja itse maalauksesta (vaikka nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itse).