Siirry pääsisältöön

Maatyöt alkoivat



Vielä loppuviikon ja viikonlopun aikana metsästeltiin maarakennusfirmalle perustussuunnitelmasta riittäviä tietoja, koska suunnitelmaa ei alkanut kuulumaan.. eikä sitä ole vieläkään meille saakka saapunut. Maarakennusfirma kuitenkin sai lopulta sellaiset tiedot, että maatyöt voitiin aloittaa ma 29.7. Täytyy kyllä antaa suositukset Remontti Ruuskanen Oy:lle maarakennusasioiden hoitamisesta joustavasti, asiantuntevasti ja nopeasti!! Ruuskasen kautta saadaan kaikki tykötarpeetkin suoja-aidasta putkiin.



Maatyöt alkoi kasvillisuuden raivaamisella. Tontilla oli pari kantoa juurineen ja paljon kaikenmaailman rikkaruohoa ja muuta.Tontti on pieni, joten pihalle ei tule nurmikkoa ollenkaan. Sen sijaan suunnitelmissa on pienehkö vaja, terasseja, kukka-altaita, kiveä jne. Tästä johtuen koko tontilta kaavittiin vanhat maat pois ja tehdään valmiit pohjat tuleville pihajutuille.




















Sitten kaavittiin kallista merenpohjaa / savimaata kaatopaikalle


























Kuoppaan levitettiin kangas


















Sitten muutama kilo sepeliä :D








Kolmen päivän urakan jälkeen ollaan tässä. Naapurin tontin nurkassa on sähköjen liittymiskohta, joten huomenna kaivetaan myös naapurin pihalla ja laitetaan sähköjä ja tonttikeskusta varten suojaputki odottelemaan liitosta, joka tullaan tekemään ensi viikolla. Ensi viikolle on lupailtu myös paalutusta, joten hommat on tällä hetkellä aikatulusta edellä.

Olemme odotelleet vielä lvis suunnitelmakuvia Kannustaloilta, jotka pitivät tulla jo pari viikkoa sitten muokattavaksi ja hyväksyttäväksi. Talon elementtitoimitus pitäisi tulla kuitenkin vasta viikolla 41.

Kommentit

  1. Meidänkin tontti on pieni eikä nurmikkoa ole lainkaan. Mutta tykkään meidän pihasta. Naapurissa rakennetaan taloa ja paalutuksia tullaan tekemään. https://www.hoijarparotrans.fi/palvelut/teraspaalutus-2

    VastaaPoista
  2. Siitä se edistyy! Maanrakennustöiden alku on aina jännittävää, koska silloin alkaa käytännössä tapahtua. Oliko teillä kuljetuspalvelut erikseen vai tuleeko kaikki ns. samasta paketista? Hieno kuulla että aikataulussa olette edellä. Toivottavasti projekti on sujunut kokonaisuudessaan hyvin tähän saakka!
    https://www.kuljetusnuikka.fi/kuljetuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.