Siirry pääsisältöön

1. katselmus rakennusvalvonnassa

Viime viikolla oli ensimmäinen katselmus rakennusvalvonnassa. Tapaamisessa katsottiin suunnitellun talon kuvat sekä asemakaavaan liittyviä asioita. Jos rakennusvalvonta olisi vaatinut muutoksia, niin ne olisivat vielä tässä kohtaa mahdollista toimittaa talotehtaalle. Mitään isoja muutoksia ei kuitenkaan vaadittu, mutta taloa siirretään tontilla puolisen metriä ja talon lattiaa nostetaan 20 cm. Varmistui sekin, että talossa tulee olla 30:n desibeli-ikkunat ja sehän on tietystikin kalliimpaa. Aita pitää myös suunnitella kuviin. Naapurikuulemisten tekeminen tilattiin kaupungilta -säästyy meidän aikaa ja vaivaa. Kaupunki veloittaa tästä 60e / naapuri.

Talon ulkoväriksi oltiin toivottu valkoista, joissa mustat ulkopuolen ikkunapielet / pellit, musta katto, ovi ja syöksytorvet/räystäät. Talon sivuun tulee koristelaudoitus, se ehkä myös tummana. Rakennusvalvonta hyväksyi värin.



Kuvan kaltaista taloa meille ei ole tulossa, mutta suunniteltu värisävy on ainakin sinnepäin. Kuva lainattu Kannustalon sivuilta.




Seuraavaksi taas odotellaan, että saadaan lopulliset kuvat Kannustalolta. Kuvat liitetään lupapisteeseen ja lähetetään vielä kaikille urakoitsijoille. Rakennuslupa-asia saadaan siis ihan kohta sisään rakennusvalvontaan.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parin kuukauden hommat

Pitkästä aikaa blogin kimpussa.. yli 2kk vierähti ja sanaakaan en ole tänne tuona aikana kirjottanut. Instan puolelle on helppo käydä heittämässä kuvat ja pari riviä tekstiä lähes reaaliajassa :D Mutta nyt lomalla on aikaa päivittää myös tätä blogia. Aloitetaan siis siitä mihin viimeeksi jäätiin, eli peltikaton asennukseen. Jäimme odottamaan peltejä, joita tultiinkin laittamaan n. viikon-kahden sisällä. Tosin Ruukilta oli tullut peltiä, josta ei lähtenyt suojamuovit / teipit (vai miksi niitä kutsutaan?) irti ja siksi meille tuli uudet pellit. Uusia peltejä odotellessa hommat hiukan viivästyi, mutta lopulta pellit saatiin asianmukaisesti hyvin paikalleen. Samaan aikaan parvekkeelle tehtiin lattiapohja, johon tulee sitten terassilautaa jossain vaiheessa päälle. Loka-marraskuussa alkoi tontille tulla tavaraa ja koska tontti on postimerkin kokoinen, niin oli  se kyllä täynnä tavaraa. Muutamia peräkärrillisiä ollaan heitetty erinäistä tavaraa sorttiasemalle. Niin ja hommattiin työmieste

Levytystä ja informaatiokatkoksia

Raksalla on viimepäivinä tehty väliseinien levytyksiä vain toiselta puolelta, koska sähkäri ja ilmanvaihtomies ei ole käynyt paikalla. Oikein kukaan ei joulujen välipäivinä tiennyt milloin kukakin tulee tekemään mitäkin. No nyt tällä viikolla saimme tiedon, että ensi viikolla vedetään ilmanvaihtoputket ja sähköt. Sen jälkeen voi siis villoittaa ja levyttää seinien toiset puoliskot. Koko lattian hiomista ei ole tultu tekemään vieläkään ja kun asiaa tiedustelimme, niin selvisi olleen informaatiokatkos. Eli työnjohtaja (ei meidän palkkaama) oli luullut rakentajien hioneen koko lattian ja rakentajat olivat siinä käsityksessä, ettei hionta kuulunut heille. Eli nyt on hiottu vain väliseinien kohdat ja hionta tullaan tekemään ilmeisesti lopuksi. Olemme pyytäneet hionnasta tulevan pölyn puhdistamista pinnoilta, jos/kun hionta tapahtuu seinien levytysten jälkeen.  Pesutiloihin tulee muuratut seinät, harkot oli tuotu sisään jo ennen joulua. Nyt odotellaan, että joku tulisi muuraamaan seinät.

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.