Siirry pääsisältöön

Talopakettien vertailua

Talofirmojen vertailu alkoi ensin googlettamalla kokemuksia talopaketteja myyvistä firmoista. Ne, joista kirjoitettiin eniten negatiivista jäi automaattisesti pois laskuista.
Arkkitehdin piirtämät kuvat lähetettiin lopulta Jetta-taloille, Planiataloille, Hevi-kivitaloille, Bassotaloille, Sievitaloille, Kannustaloille, Siklalle sekä Teritaloille. 
Talofirmoista Plania, Sievi ja Jetta eivät lähteneet antamaan edes tarjousta, joillakin haasteita toi se, että autokatos oli asuinhuoneen alla ja joillakin korkea yläkatto sekä ristikkorakenne. Sievitaloilta pyydettiin tarjoamaan jotain vastaavanlaista taloa heidän suunnittelemana ja toteuttamana, mutta yhteydenottoon ei enää koskaan vastattu. Jäi siis huono maku asiakaspalvelusta. Toiselta kivitalofirmalta tuli kuittia, että ollaanko tosissamme edes liikenteessä, koska ei hyväksytty heidän tarjoustaan. Kivitalofirmat jäivät siis hintansa vuoksi pois laskuista.
takkahuone%2Blehtitie.JPG
Loppuviimeeksi meillä oli kaksi firmaa -Kannustalo ja Teri-talot, jotka lähettivät tarjouksensa ja joiden kanssa käytiin tarkempia neuvotteluja. Huomasimme, että talo tulisi maksamaan muuttovalmiina liikaa, joten pyysimme arkkitehdiltä uudet ja pienemmät pohjakuvat talosta. Tämän jälkeen lähetimme vielä pienemmät pohjat kahdelle talotoimittajalle. Tällä välin aloimme pohtimaan myös valmiusastetta -kuinka paljon hinnasta saisi pois, jos talo tulisikin levyvalmiina. Pyysimme siis vielä tarjoukset isommasta sekä pienemmästä talosta levyvalmistoimituksena. Tähän kului taas useita viikkoja aikaa.

Saimme nyt Kannustalolta ja Teri-taloilta tarjoukset. Päätimme vielä käydä vertailun vuoksi Herrala-taloilla pyytämässä tarjouksen. Näiden tarjousten ja sisältöjen vertailuun taisi vierähtää kolmisen viikkoa. Lisäksi piti selvitellä ja laskea, kuinka paljon levyvalmiin talon saattaminen valmiiksi maksaa. Kyselimme hintoja mm. kosteiden tilojen laatoituksista, maarakennustöistä, liittymistä, lämmitysmuodoista jne.
Laskelmien jälkeen Kannustaloilla oli näistä kolmesta paras tarjous, ottaen huomioon toimitussisällön suhteessa hintaan. Lisäksi Kannustaloista sai netistä lukea paljon hyviä kokemuksia, myös laadukkuudestaan. Valintamme oli siis Kannustalo levyvalmiilla toimituksella!!

Kommentit

  1. Minkä verran suurinpiirtein levyvalmiista muuttovalmiiksi meni rahaa?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parin kuukauden hommat

Pitkästä aikaa blogin kimpussa.. yli 2kk vierähti ja sanaakaan en ole tänne tuona aikana kirjottanut. Instan puolelle on helppo käydä heittämässä kuvat ja pari riviä tekstiä lähes reaaliajassa :D Mutta nyt lomalla on aikaa päivittää myös tätä blogia. Aloitetaan siis siitä mihin viimeeksi jäätiin, eli peltikaton asennukseen. Jäimme odottamaan peltejä, joita tultiinkin laittamaan n. viikon-kahden sisällä. Tosin Ruukilta oli tullut peltiä, josta ei lähtenyt suojamuovit / teipit (vai miksi niitä kutsutaan?) irti ja siksi meille tuli uudet pellit. Uusia peltejä odotellessa hommat hiukan viivästyi, mutta lopulta pellit saatiin asianmukaisesti hyvin paikalleen. Samaan aikaan parvekkeelle tehtiin lattiapohja, johon tulee sitten terassilautaa jossain vaiheessa päälle. Loka-marraskuussa alkoi tontille tulla tavaraa ja koska tontti on postimerkin kokoinen, niin oli  se kyllä täynnä tavaraa. Muutamia peräkärrillisiä ollaan heitetty erinäistä tavaraa sorttiasemalle. Niin ja hommattiin työmieste

Palkkien koteloinnit ja parvekkeen laudoitus

Joulupyhien jälkeen elementtiporukka oli käynyt laittamassa parvekkeelle terassilaudat sekä kotelointeet puupalkit piiloon parvekkeelta, terassilta ja autokatoksesta. Sisätöitä tekevä rakennusporukka oli myös ollut edistämässä väliseinien pystytystä. Kannustalolla on muuten hienot nuo palkkien kotelot, koska ovat tarpeeksi leveät. Näyttää kivalta etenkin tuolla isolla parvekkeella. Parvekkeen palkkien väliin tulee sitten lasitus, joka tilataan Lumonilta. Tällä viikolla tehdään tarkistusmittaus ja lasit lähtevät sen jälkeen tilaukseen. Talon ulkonäkö muuttuu lasitusten myötä aika paljon.  Tällä viikolla tuleekaksi kaveria katsomaan tasoitusurakkaa, että saadaan lopulliset tarjoukset tasoituksen osalta. Pyydettiin myös alustavia tarjouksia pohjamaalauksesta ja itse maalauksesta (vaikka nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itse).

Levytystä ja informaatiokatkoksia

Raksalla on viimepäivinä tehty väliseinien levytyksiä vain toiselta puolelta, koska sähkäri ja ilmanvaihtomies ei ole käynyt paikalla. Oikein kukaan ei joulujen välipäivinä tiennyt milloin kukakin tulee tekemään mitäkin. No nyt tällä viikolla saimme tiedon, että ensi viikolla vedetään ilmanvaihtoputket ja sähköt. Sen jälkeen voi siis villoittaa ja levyttää seinien toiset puoliskot. Koko lattian hiomista ei ole tultu tekemään vieläkään ja kun asiaa tiedustelimme, niin selvisi olleen informaatiokatkos. Eli työnjohtaja (ei meidän palkkaama) oli luullut rakentajien hioneen koko lattian ja rakentajat olivat siinä käsityksessä, ettei hionta kuulunut heille. Eli nyt on hiottu vain väliseinien kohdat ja hionta tullaan tekemään ilmeisesti lopuksi. Olemme pyytäneet hionnasta tulevan pölyn puhdistamista pinnoilta, jos/kun hionta tapahtuu seinien levytysten jälkeen.  Pesutiloihin tulee muuratut seinät, harkot oli tuotu sisään jo ennen joulua. Nyt odotellaan, että joku tulisi muuraamaan seinät.