Siirry pääsisältöön

Saunan ja kylppärin suunnittelua

Noniin, kohta alkaa olemaan viimein pohjakuvat valmiit!!  Saunan seinä on tuonut vähän pohdittavaa, koska alunperinhän oli selvä että saunan yksi seinä halutaan kokolasisena (on vissii nykyisin muotii;). No sitten kuultiin, että tummennetussa lasissa näkyy helpommin kalkkitahrat, joita vedestä lasiin roiskuu. Lisäksi kuultiin, että lasin pitäminen puhtaana saunan sisäpuolelta voisi olla vaikempaa, jos lauteen ja seinän väliin ei jätä kunnon rakoa. Tästä johtuen tuli mieleen pitäisikö saunan seinä kuitenkin tehdä umpiseinäksi..? Facebookin raksakimppasta kysyttiin käyttökokemuksia, jos sieltä saisi jotain täkyjä. Joku rakentaja oli tehnyt oman saunansa lasiseinän mittatilauksena kahdesta lasiovesta, joku oli jättänyt 10cm raon ja joku oli laittanut vahan / kalvon lasin pintaan.. Näistä alkoi kiinnostamaan tuo lasin käännettävyys, jolloin lasin peseminen helppottuisi, eli ehkä päädytään siihen lasiovihommeliin :) Ja tummennettu lasi olisi tyylikäs- Nämä kaikki pitää siis ilmoittaa talotehtaalle, joten paljon pitää ottaa asioita huomioon jo heti alkuvaiheessa.

Tämän tyyppinen lasiseinä olisi passeli (Kuva lainattu lasiverkkokaupan sivuilta):
Saunan_lasisein_lasiverkkokauppa.jpg

Sitten toinen pähkäilyn paikka on ollut kylppärin seinät, jotka tulevat vakiotoimitukseen levypinnnalla. Toisten mielestä muurattu seinä on parempi ja toiset liputtavat levypintaa. Hinnassa erotus on n. 1400e, eli harkkoseinä on vähän vain kalliimpi. Alakerran kylppärin osalta päädyttiin harkkoseinään. Yläkertaan tulee suihkutila wc:n yhteyteen ja se tulee olemaan levypinnalla. Kaakeleiden valintaa ei tarvitse onneksi hetkeen tehdä, koska se tulee olemaan vaikea rasti.. toisaalta valkoinen kestäisi aikaa ja olisi raikas, tumma kylppäri olisi varmaan ihan magee, hiekan sävy ehkä laast siisön meidän makuun ja entäs itämainen kuvio -siihen saattaisi joskus kyllästyä. Mutta selvää lienee, että seinille haluttaisiin kuitenkin isompaa laattaa ja kaatojen vuoksi pienempää laattaa lattiaan.
Jotain tämän tyyppisiä tehostelaattaa voisi laittaa mietintään (Kuva Bauhausin sivuilta lainattu):
tehostelaatta-bauhaus.jpeg

Kommentit

  1. Kiva idea sauna- ja suihkutilaan. Itse olen myös miettinyt, että voisi jakaa saunan ja suihkun lasisella seinällä. Hyvä vinkki tuo että lasin siistinä pito pitää myös ottaa huomioon.

    VastaaPoista
  2. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut isosta lasiseinästä kylppäriin. Kyseessä on ensimmäinen iso remontti uudessa talossani ja suunnittelua riittää. En ollut aiemmin tullut ajatelleeksikaan tummennettua seinää, mutta se voisi olla tyylikäs ratkaisu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Levytystä ja informaatiokatkoksia

Raksalla on viimepäivinä tehty väliseinien levytyksiä vain toiselta puolelta, koska sähkäri ja ilmanvaihtomies ei ole käynyt paikalla. Oikein kukaan ei joulujen välipäivinä tiennyt milloin kukakin tulee tekemään mitäkin. No nyt tällä viikolla saimme tiedon, että ensi viikolla vedetään ilmanvaihtoputket ja sähköt. Sen jälkeen voi siis villoittaa ja levyttää seinien toiset puoliskot. Koko lattian hiomista ei ole tultu tekemään vieläkään ja kun asiaa tiedustelimme, niin selvisi olleen informaatiokatkos. Eli työnjohtaja (ei meidän palkkaama) oli luullut rakentajien hioneen koko lattian ja rakentajat olivat siinä käsityksessä, ettei hionta kuulunut heille. Eli nyt on hiottu vain väliseinien kohdat ja hionta tullaan tekemään ilmeisesti lopuksi. Olemme pyytäneet hionnasta tulevan pölyn puhdistamista pinnoilta, jos/kun hionta tapahtuu seinien levytysten jälkeen.  Pesutiloihin tulee muuratut seinät, harkot oli tuotu sisään jo ennen joulua. Nyt odotellaan, että joku tulisi muuraamaan seinät.

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät