Siirry pääsisältöön

Saunan ja kylppärin suunnittelua

Noniin, kohta alkaa olemaan viimein pohjakuvat valmiit!!  Saunan seinä on tuonut vähän pohdittavaa, koska alunperinhän oli selvä että saunan yksi seinä halutaan kokolasisena (on vissii nykyisin muotii;). No sitten kuultiin, että tummennetussa lasissa näkyy helpommin kalkkitahrat, joita vedestä lasiin roiskuu. Lisäksi kuultiin, että lasin pitäminen puhtaana saunan sisäpuolelta voisi olla vaikempaa, jos lauteen ja seinän väliin ei jätä kunnon rakoa. Tästä johtuen tuli mieleen pitäisikö saunan seinä kuitenkin tehdä umpiseinäksi..? Facebookin raksakimppasta kysyttiin käyttökokemuksia, jos sieltä saisi jotain täkyjä. Joku rakentaja oli tehnyt oman saunansa lasiseinän mittatilauksena kahdesta lasiovesta, joku oli jättänyt 10cm raon ja joku oli laittanut vahan / kalvon lasin pintaan.. Näistä alkoi kiinnostamaan tuo lasin käännettävyys, jolloin lasin peseminen helppottuisi, eli ehkä päädytään siihen lasiovihommeliin :) Ja tummennettu lasi olisi tyylikäs- Nämä kaikki pitää siis ilmoittaa talotehtaalle, joten paljon pitää ottaa asioita huomioon jo heti alkuvaiheessa.

Tämän tyyppinen lasiseinä olisi passeli (Kuva lainattu lasiverkkokaupan sivuilta):
Saunan_lasisein_lasiverkkokauppa.jpg

Sitten toinen pähkäilyn paikka on ollut kylppärin seinät, jotka tulevat vakiotoimitukseen levypinnnalla. Toisten mielestä muurattu seinä on parempi ja toiset liputtavat levypintaa. Hinnassa erotus on n. 1400e, eli harkkoseinä on vähän vain kalliimpi. Alakerran kylppärin osalta päädyttiin harkkoseinään. Yläkertaan tulee suihkutila wc:n yhteyteen ja se tulee olemaan levypinnalla. Kaakeleiden valintaa ei tarvitse onneksi hetkeen tehdä, koska se tulee olemaan vaikea rasti.. toisaalta valkoinen kestäisi aikaa ja olisi raikas, tumma kylppäri olisi varmaan ihan magee, hiekan sävy ehkä laast siisön meidän makuun ja entäs itämainen kuvio -siihen saattaisi joskus kyllästyä. Mutta selvää lienee, että seinille haluttaisiin kuitenkin isompaa laattaa ja kaatojen vuoksi pienempää laattaa lattiaan.
Jotain tämän tyyppisiä tehostelaattaa voisi laittaa mietintään (Kuva Bauhausin sivuilta lainattu):
tehostelaatta-bauhaus.jpeg

Kommentit

  1. Kiva idea sauna- ja suihkutilaan. Itse olen myös miettinyt, että voisi jakaa saunan ja suihkun lasisella seinällä. Hyvä vinkki tuo että lasin siistinä pito pitää myös ottaa huomioon.

    VastaaPoista
  2. Olen jo pidemmän aikaa haaveillut isosta lasiseinästä kylppäriin. Kyseessä on ensimmäinen iso remontti uudessa talossani ja suunnittelua riittää. En ollut aiemmin tullut ajatelleeksikaan tummennettua seinää, mutta se voisi olla tyylikäs ratkaisu!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.

Palkkien koteloinnit ja parvekkeen laudoitus

Joulupyhien jälkeen elementtiporukka oli käynyt laittamassa parvekkeelle terassilaudat sekä kotelointeet puupalkit piiloon parvekkeelta, terassilta ja autokatoksesta. Sisätöitä tekevä rakennusporukka oli myös ollut edistämässä väliseinien pystytystä. Kannustalolla on muuten hienot nuo palkkien kotelot, koska ovat tarpeeksi leveät. Näyttää kivalta etenkin tuolla isolla parvekkeella. Parvekkeen palkkien väliin tulee sitten lasitus, joka tilataan Lumonilta. Tällä viikolla tehdään tarkistusmittaus ja lasit lähtevät sen jälkeen tilaukseen. Talon ulkonäkö muuttuu lasitusten myötä aika paljon.  Tällä viikolla tuleekaksi kaveria katsomaan tasoitusurakkaa, että saadaan lopulliset tarjoukset tasoituksen osalta. Pyydettiin myös alustavia tarjouksia pohjamaalauksesta ja itse maalauksesta (vaikka nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itse).

Lattiavalu ja väliseinien kehikot

Joulukuun alussa alkoi lattiavalujen valmistelut. Meille ilmoitettiin, että valu on viikolla 50 ja valmistelut viikolla 49. Lopulta valmistelut tehtiin 9.12 ja alakerran valu tehtiin 10.12. Valmiselijaporukka teki töitä aamuyön tunneille saakka. Alakertaan betonia tuli 10cm ja yläkertaan 4cm. Yläkerran lattia valettiin  11.12. Seuraavaksi jäätiin odottelemaan lattian hiontaa ja sen jälkeisiä sisäseinien rakentamista. Meille sanottiin, että nämä menee tammikuulle. 20.12 käytiin talolla ja yllätykseksi lattioita olikin jo hiottu väliseinien kohdalta ja väliseinien runkoja oli alettu pystyttämään.