Siirry pääsisältöön

LVI-laitteisto

LVI-suunnitelmasta saatiin luonnoskuvat, eikä maallikko voinut muuta todeta, kuin että varmaan on ihan hyvät suunnitelmat. Yksi asia kuitenkin pisti silmään -tekniseen tilaan oli kirjoitettu Vallox. Ilmanvaihtokone ei kuulu talotoimitukseen ja aiemmin jo alettiin pohtimaan Valloxille haastajaa.  Sellainen löytyikin pienen googlaamisen jälkeen, nimittäin Flexit Nordic. Meille tuli kuitenkin yllätyksenä se, että ilmanvaihtokoneen merkki ja malli tuli ilmoittaa LVI suunnitelman tekemisen yhteydessä suunnittelijalle, koska olimme jättäneet asian tuonnemmaksi. Tulipa siis kiire pyytää tarjouksia ja tehdä päätöksiä.

Flexit Nordic on pohjoismaalainen (Norja, Ruotsi) ilmanvaihtokoneiden valmistaja. Konetta pystyy ohjaamaan sovelluksella tai erillisellä ohjauspaneelilla. Koneelle on saatavilla myös lisävarusteita, esim. kosteus-, savu- ja paineanturit. Laitteesta löytyi hyviä kokemuksia ja hinta on huomattavasti halvempi kuin Vallox. Eli päädyimme sitten Flexitiin.

Saimme ensin tarjouksen Flexit Nordic s3:sta asennettuna, mutta tarjous oli suurempi, kuin toiselle rakentajalle oli annettu samasta firmasta. Lopulta hinta tippui samaan, mutta siihen lisättiin ohjauspaneeli, joka oli parin sadan luokkaa. LVI suunnittelija kehoitti ottamaan kuitenkin tehokkaamman version, eli s4 -mallin ja se puolestaan kustansi pari satasta enemmän.



Kommentit

  1. Me ollaan myös mietitty samanlaista laitetta tehostamaan ilmanvaihtoa. Kiva että sitä voi myös kauko-ohjata. Meille hyvä koska tullaan ja mennään eri aikoihin.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tuo laitteisto on mieleinen. Meillä alkaa LVI-työt lähiaikoina, parhaillaan rakennamme. Mukavaa, kun hommat edistyvät ja tietää, että tulee vielä sekin päivä, että päästään muuttamaan. Mies on näitä laitteistoja jonkin verran katsellut, mutta itselläni ei näistä niin kovin ole tietoa.

    VastaaPoista
  3. Maallikolle vaikeita tuommoiset LVI asennukset. Ainakaan minä en noista kovinkaan ymmärrä. Ystävä on ollut apuna näissä tämmöisissä teknillisissä asioissa. Kiva kuitenkin lukea näistä. Ja kilpailutus varmasti onkin hyvä juttu. https://www.ukonputki.fi/lvi-huolto-ja--asennukset

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parin kuukauden hommat

Pitkästä aikaa blogin kimpussa.. yli 2kk vierähti ja sanaakaan en ole tänne tuona aikana kirjottanut. Instan puolelle on helppo käydä heittämässä kuvat ja pari riviä tekstiä lähes reaaliajassa :D Mutta nyt lomalla on aikaa päivittää myös tätä blogia. Aloitetaan siis siitä mihin viimeeksi jäätiin, eli peltikaton asennukseen. Jäimme odottamaan peltejä, joita tultiinkin laittamaan n. viikon-kahden sisällä. Tosin Ruukilta oli tullut peltiä, josta ei lähtenyt suojamuovit / teipit (vai miksi niitä kutsutaan?) irti ja siksi meille tuli uudet pellit. Uusia peltejä odotellessa hommat hiukan viivästyi, mutta lopulta pellit saatiin asianmukaisesti hyvin paikalleen. Samaan aikaan parvekkeelle tehtiin lattiapohja, johon tulee sitten terassilautaa jossain vaiheessa päälle. Loka-marraskuussa alkoi tontille tulla tavaraa ja koska tontti on postimerkin kokoinen, niin oli  se kyllä täynnä tavaraa. Muutamia peräkärrillisiä ollaan heitetty erinäistä tavaraa sorttiasemalle. Niin ja hommattiin työmieste

Pohjapiirustukset ja julkisivukuvat

Aloitimme talon pohjapiirustusten suunnittelun n. puoli vuotta sitten ja pohjia hiottiin tarkasti useampaan kertaan. Alusta asti oli selvää, että olohuone ja keittiö tulisi yläkertaan, että saisimme riittävästi neliöitä ja siksi, että halusimme oleskelutiloihin korkean sisäkaton. Toiveita, joita talossamme tulisi olla: 3 makuuhuonetta ja 1 huone työhuone- ja vierashuone käyttöön Olohuone, keittiö ja ruokailutila avonaista ja yhdistettyä tilaa, korkea huonekorkeus Riittävästi säilytystilaa, mahdollisesti vaatehuone Iso keittiö, jossa paljon työskentely / kaappitilaa sekä iso keittiösaareke, jossa liesi Iso lasitettu parveke, johon käynti olohuoneesta ja yhdestä makuuhuoneesta Ikkunat, joissa tuuletusikkunat makuuhuoneissa Parvekkeen ja terassin ovet kokolasiset Yläkertaan suihkutila  Eteisessä riittävästi pukeutumis- ja säilytystilaa Alakertaan kylpyhuone ja sauna sekä helppo käynti kylpytiloista terassille Alakerran makuuhuoneesta käynti terassille Saunasta ei näköyhtey

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita.