Siirry pääsisältöön

Maarakennusta




Tähän päivitetään maarakennukseen liittyviä asioita aina projektin edetessä:

02/2019
Viikkoja sitten jo googleteltiin maarakennusfirmoja ja seurattiin jälleen Raksakimppa Uusimaa -facebook sivuilla kokemuksia urakoitsijoista ja maarakennustöihin liittyvistä asioista. Kannattaa liittyä ryhmään, siellä on aktiivista porukkaa :) R.R Remontti Ruuskanen tuntui saavan paljon suosituksia ja hyviä kokemuksia, joten kyselimme sieltä alustavaa hintaa ym. Kari Ruuskanen tarjoutui käymään tontillamme ja meille jäi erittäin positiivinen ja asiantunteva kuva urakoitsijasta. Alustava hinta-arviokin vaikutti siltä, mitä oltiin budjetoitu.. joten valitsimme Remontti Ruuskasen tekemään tontille kaivuu -ja täyttötyöt. Todennäköisesti maatyöt alkavat touko-kesäkuussa 2019, riippuen siitä milloin rakennuslupa saadaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.

Palkkien koteloinnit ja parvekkeen laudoitus

Joulupyhien jälkeen elementtiporukka oli käynyt laittamassa parvekkeelle terassilaudat sekä kotelointeet puupalkit piiloon parvekkeelta, terassilta ja autokatoksesta. Sisätöitä tekevä rakennusporukka oli myös ollut edistämässä väliseinien pystytystä. Kannustalolla on muuten hienot nuo palkkien kotelot, koska ovat tarpeeksi leveät. Näyttää kivalta etenkin tuolla isolla parvekkeella. Parvekkeen palkkien väliin tulee sitten lasitus, joka tilataan Lumonilta. Tällä viikolla tehdään tarkistusmittaus ja lasit lähtevät sen jälkeen tilaukseen. Talon ulkonäkö muuttuu lasitusten myötä aika paljon.  Tällä viikolla tuleekaksi kaveria katsomaan tasoitusurakkaa, että saadaan lopulliset tarjoukset tasoituksen osalta. Pyydettiin myös alustavia tarjouksia pohjamaalauksesta ja itse maalauksesta (vaikka nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itse).