Siirry pääsisältöön

Lausunnot ja suunnitelmat

Sehän on tullut meille selväksi, että rakentamiseen liittyy mitä ihmeellisimpiä selvityksiä, lausuntoja ja suunnitelmapapereita..ainakin maallikon näkökulmasta. Aloimme kirjoittamaan tätä blogia kahdesta syystä: 1) meille jää muisto tästä matkasta ja tämä on ikäänkuin päiväkirja, jolle voidaan naureskella ja taivastella tulevaisuudessa 2) mahdollisesti apua tai huomioon otettavia asioita niille, jotka alkavat ekaa kertaa tällaiseen projektiin.
Meillä ei ole ollut tähän saakka tarkkaa kuvaa mitä kaikkia lausuntoja pitää hommata mistäkin ja tuntuu, että yhtä lausuntoa / selvitystä varten tarvitset aina jonkun uuden selvityksen ja se näyttää tällä hetkellä suhteellisen loputtomalta suolta. Tulee vähän mieleen entisaikojen Venäjän rajan touhu pikkulappuineen ja leimoneen. Sillä erotuksella, että nyt lähes kaikki tulevat sähköisessä muodossa. Eri kunnilla on myös erilaiset ohjeet ja käytänteet, eli joku kunta haluaa esim. pohjarakennesuunnitelman ja toinen kunta ei.


Nyt siis näihin selvityksiin, lausuntoihin ja suunnitelmiin.. täydennän listaa sitä mukaan, kun meille asiat valkenee ja homma edistyy.
  • Pohjatutkimus rakennuslupaa varten (meille sen teki Uudenmaan pohjatutkimus)
  • Pohjarakennesuunnitelma rakennuslupaa varten -tätä suunnitelmaa varten tarvitaan pohjatutkimuslausunto, lupakuvat, perustuskuvat, arkkitehtikuvat, LVI -asemapiirros = LVI suunnitelma
  • Liitoskohtalausunto rakennuslupaa ja KVV suunnitelmaa varten -tämä hommataan HSY:ltä (n. 10-12 viikon jonot)
  • Pintavesisuunnitelma -tämä saadaan talotehtaan edustajan tai vastaavan mestarin kautta
  • Naapurilausunnot -rakennuslupaa varten
  • Johtokartta -vielä ei ole selvinnyt mihin kaikkiin tätä tarvitaan
  • Katujulkisivukuvat -rakennuslupaa varten (tilataan Arska-palvelusta Vantaalla)
  • LVI / KVV-suunnitelma = LVI asemapiirros rakennuslupaa ja pohjarakennesuunnitelmaa varten-tähän hommataan erillinen suunnittelija ja KVV työnjohtaja tarvitaan. Suunnittelija ja työnjohtaja voivat olla sama henkilö, jos natsat riittää.
  • Vesi -ja viemäriliittymien liittymis -ja käyttösopimus HSY:lle kun rakennuslupa on saatu
  • Työtilauslomake HSY:lle ennen maatöitä
  • Liitostyön ajankohdan tilaus HSY:lle (maarakennusfirma tai työnjohtaja sopii ajan HSY:n kanssa)
  • Sähkösuunnitelma ja sähköurakoitsija -sisäpuolen sähkösuunnitelman tekee Kannustalo, ulkopuolinen sähkösuunnitelma on vielä kysymysmerkki. Sähköurakoitsijan vastuulla on sähkötyöt (jotka tarkentuvat myöhemmin)
  • Sähkölaitoksen lausunto rakennuslupaa varten - Vantaan energian sähköinen lomake, johon liitteeksi pohjakuva ja asemapiirros
Hyödyllisiä linkkejä selvityksiin, suunnitelmiin jne.
  • https://www.hsy.fi/fi/asiointi/uudelle-asiakkaalle/vesihuolto/Sivut/default.aspx
  • https://www.vantaanenergiasahkoverkot.fi/sahkoliittymat/uusi-liittyma/
  • https://www.vantaa.fi/asuminen_ja_ymparisto/rakentaminen/rakennusvalvonnan_ohjeita
  •  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.

Lattiavalu ja väliseinien kehikot

Joulukuun alussa alkoi lattiavalujen valmistelut. Meille ilmoitettiin, että valu on viikolla 50 ja valmistelut viikolla 49. Lopulta valmistelut tehtiin 9.12 ja alakerran valu tehtiin 10.12. Valmiselijaporukka teki töitä aamuyön tunneille saakka. Alakertaan betonia tuli 10cm ja yläkertaan 4cm. Yläkerran lattia valettiin  11.12. Seuraavaksi jäätiin odottelemaan lattian hiontaa ja sen jälkeisiä sisäseinien rakentamista. Meille sanottiin, että nämä menee tammikuulle. 20.12 käytiin talolla ja yllätykseksi lattioita olikin jo hiottu väliseinien kohdalta ja väliseinien runkoja oli alettu pystyttämään.