Siirry pääsisältöön

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista:


Telineiden pystytys su 6.10.2019



Ensimmäiset laudat



Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain



Talon ensimmäiset seinät























Kommentit

  1. Jännä vaihe tuo talon kasaaminen, kun siinä talo vihdoin alkaa ottaa varsinaisesti muotoaan. Ystävänikin Helsingistä odottelee juuri kurottajapalveluita saapuvaksi, jotta pääsevät aloittelemaan oman talopakettinsa pystytyshommia. Ihmeen nopea tuo prosessi näyttää olevan!

    VastaaPoista
  2. Tuo on kyllä hieno päivä kun talon seiniä aletaan pystyttämään. Kuvan perusteella nostokuljetuksessa ja elementtien nostamisessa on varmaan ollut haasteita jos tieliikennettä on myös tuolla tiellä. Olin itse seuraamassa Espoossa veljeni talon pystytystä. Nostokuljetus toi tavarat ja nosturilla saatiin jo päivässä paljon aikaiseksi pystytysporukan ansiosta. Hienoa kyllä, miten paljon raskaalla kalustolla saadaan helpotettua työtä ja elementtien pystytystä.

    VastaaPoista
  3. Hienoa kun konkreettisesti alkaa tapahtua! Sisareni myös rakentaa nyt miehensä kanssa. Miten teillä menee tuo rakennussiivous? Tuleeko teillä ammattilainen sen tekemään? Heidän kanssaan kun tästä aiheesta juuri keskusteltiin, niin tuli mieleen. Näyttää siltä että teille on tulossa hieno talo! Kovasti onnea urakkaan.

    VastaaPoista
  4. Hienon näköinen talo teille tuli puuelementeistä ja toisinaan rakennustyömaalla saattaa tosiaan tulla viivästymisiä. Serkkuni on rakentamassa myös ja aikoo tilata elementtihallin yritykseltä, joka toimittaa elementtihallit pystytettynä. Hänellä ei ole tästä aiempaa kokemusta, mutta toivotaan, että elementtihallin toimitus ja pystytys sujuvat aikataulussa. https://linnasteel.fi/yritys/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parin kuukauden hommat

Pitkästä aikaa blogin kimpussa.. yli 2kk vierähti ja sanaakaan en ole tänne tuona aikana kirjottanut. Instan puolelle on helppo käydä heittämässä kuvat ja pari riviä tekstiä lähes reaaliajassa :D Mutta nyt lomalla on aikaa päivittää myös tätä blogia. Aloitetaan siis siitä mihin viimeeksi jäätiin, eli peltikaton asennukseen. Jäimme odottamaan peltejä, joita tultiinkin laittamaan n. viikon-kahden sisällä. Tosin Ruukilta oli tullut peltiä, josta ei lähtenyt suojamuovit / teipit (vai miksi niitä kutsutaan?) irti ja siksi meille tuli uudet pellit. Uusia peltejä odotellessa hommat hiukan viivästyi, mutta lopulta pellit saatiin asianmukaisesti hyvin paikalleen. Samaan aikaan parvekkeelle tehtiin lattiapohja, johon tulee sitten terassilautaa jossain vaiheessa päälle. Loka-marraskuussa alkoi tontille tulla tavaraa ja koska tontti on postimerkin kokoinen, niin oli  se kyllä täynnä tavaraa. Muutamia peräkärrillisiä ollaan heitetty erinäistä tavaraa sorttiasemalle. Niin ja hommattiin työmieste

Pohjapiirustukset ja julkisivukuvat

Aloitimme talon pohjapiirustusten suunnittelun n. puoli vuotta sitten ja pohjia hiottiin tarkasti useampaan kertaan. Alusta asti oli selvää, että olohuone ja keittiö tulisi yläkertaan, että saisimme riittävästi neliöitä ja siksi, että halusimme oleskelutiloihin korkean sisäkaton. Toiveita, joita talossamme tulisi olla: 3 makuuhuonetta ja 1 huone työhuone- ja vierashuone käyttöön Olohuone, keittiö ja ruokailutila avonaista ja yhdistettyä tilaa, korkea huonekorkeus Riittävästi säilytystilaa, mahdollisesti vaatehuone Iso keittiö, jossa paljon työskentely / kaappitilaa sekä iso keittiösaareke, jossa liesi Iso lasitettu parveke, johon käynti olohuoneesta ja yhdestä makuuhuoneesta Ikkunat, joissa tuuletusikkunat makuuhuoneissa Parvekkeen ja terassin ovet kokolasiset Yläkertaan suihkutila  Eteisessä riittävästi pukeutumis- ja säilytystilaa Alakertaan kylpyhuone ja sauna sekä helppo käynti kylpytiloista terassille Alakerran makuuhuoneesta käynti terassille Saunasta ei näköyhtey

Levytystä ja informaatiokatkoksia

Raksalla on viimepäivinä tehty väliseinien levytyksiä vain toiselta puolelta, koska sähkäri ja ilmanvaihtomies ei ole käynyt paikalla. Oikein kukaan ei joulujen välipäivinä tiennyt milloin kukakin tulee tekemään mitäkin. No nyt tällä viikolla saimme tiedon, että ensi viikolla vedetään ilmanvaihtoputket ja sähköt. Sen jälkeen voi siis villoittaa ja levyttää seinien toiset puoliskot. Koko lattian hiomista ei ole tultu tekemään vieläkään ja kun asiaa tiedustelimme, niin selvisi olleen informaatiokatkos. Eli työnjohtaja (ei meidän palkkaama) oli luullut rakentajien hioneen koko lattian ja rakentajat olivat siinä käsityksessä, ettei hionta kuulunut heille. Eli nyt on hiottu vain väliseinien kohdat ja hionta tullaan tekemään ilmeisesti lopuksi. Olemme pyytäneet hionnasta tulevan pölyn puhdistamista pinnoilta, jos/kun hionta tapahtuu seinien levytysten jälkeen.  Pesutiloihin tulee muuratut seinät, harkot oli tuotu sisään jo ennen joulua. Nyt odotellaan, että joku tulisi muuraamaan seinät.