Siirry pääsisältöön

Sähkösuunnitelman muokkaus ja tonttikeskus

Meille vähän lupailtiin paalutusten aloitusta tälle viikolle.. mutta koska perustussuunnitelmaa ei ole vieläkään tehty, niin paalutustakaan ei voi tehdä. Sama firma hoitaa molemmat, eli suunnittelun ja paalutuksen. Jäädään siis odottelemaan jälleen.. Sähkölaitokselta tehtiin tonttikeskuksen kytkentä tällä viikolla sovitusti. Vähän oli pitänyt pyörätien asfalttia avata, mutta aika läheltä sähköt saatiin kuitenkin. Tässä vaiheessa maatöihin on mennyt aikaa neljä kokonaista päivää ja lisäksi yhdestä päivästä pari tuntia.








Toimettomana tässä välissä ei kuitenkaan ole tarvinnut olla. Kyselimme pari viikkoa sitten missä meidän lvis -suunnitelmat viipyvät, koska niidenkin piti jo tulla. Viime perjantaina saimme puhelun, jossa ihmeteltiin miksei olla kommentoitu sähkösuunnitelmia. Kerroin, että emme ole saaneet ko. suunnitelmia, joten vähän on ollut vaikea heittää niihin kommenttiakaan :D Selvisi, että he ovat jostain saaneet väärän sähköpostisoitteen. Meille kerrottiin, että yleensä suunnitelman muokkaamiseen on voinut käyttää viikon, mutta koska nyt suunnitelmat ovat menneet väärään osoitteeseen olisi hyvä tehdä muutokset mahdollisimman pian, jotta elementtejä voidaan alkaa tekemään.

Alun perinhän ajattelimme, että kävisimme tekemässä valaistussuunnitelman jossain liikkeessä, mutta nyt oli luotettava omaan harkintaan. Pelottavaa suorastaan! Nyt on lisätty lähes tuplamäärä pistorasioita, on vaihdettu spotteja, on mietitty huoneiden valaistuksia yms. Ehkä eniten on aiemmissa kodeissa ärsyttänyt sähköjohtojen määrä.. tai jatkojohtohärdellit. Nyt pitäisi olla sen verran pistorasioita, että montaa jatkojohtoa ei tarvitsisi toivottavasti ainakaan viritellä. Ulkona pitää myös olla pistorasioita riittävästi, että saadaan jouluvaloja riittävästi ;) Voimavirta tulee ulkoseinään, jos joskus on vaikka ulkoporeallas olisi mahdollista hankkia. Pihavaloja ei ole suunniteltu ja tuskin meillä on tarvettakaan, koska piha on niin pieni. Lyhtyjä ja terassiin upotettavia valoja voi laittaa tunnelmaa luomaan. Toki talon ulkoseinissä, terassin ja parvekkeen katoissa sekä seinissä on valot.

Talotehtaan yhteistyökumppani, joka sähkösuunnitelmia tekee, oli siis tehnyt ihan perussuunnitelman valojen, pistorasioiden, atk-härveleiden, palovaroittimien ja kytkimien osalta. Jokaisesta muutoksesta tuli lisähinta. Meillä muutoksia oli yhteensä 78 kpl. Eli aika paljon muutoksia tuohon perustason suunnitelmaan joutui tekemään. Suunnitelmaan oli piirretty kattokoukkupaikkoja kattovaloille, mutta haluttiin eteiseen, kylppäreihin, wc-tiloihin, kodinhoitohuoneeseen, keittiöön, yläkerran aulatilaan, parvekkeelle ja terassille spottivalot. Himmennysvaraus on suunniteltu muihin spotteihin, paitsi kylppäriin, eteiseen, wc-tiloihin ja kodinhoitohuoneeseen. Kytkimien paikat tuli myös pohtia sekä se, että mitkä valot syttyy samaan aikaan mistäkin kytkimestä. Sitten kun taloon muutetaan asumaan nähdään, mitä vielä olisi pitänyt huomioida :D Olisi aika ihme, jos tällä aikataululla ja kokemuksella tulisi täydellistä. Meidän itse muokatusta sähkösuunnitelmatöherryksestä en viitsi kuvaa laittaa, koska siitä ei ota Erkkikään selkoa :D



Kommentit

  1. Paljon huomioonotettavia juttuja. Meitä hirvittää lähinnä se, että pistokkeita ei tule olemaan tarpeeksi. Sähkötyöt alkaa parin viikon päästä. Toivotaan, että teillä meni homma täydellisesti!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parin kuukauden hommat

Pitkästä aikaa blogin kimpussa.. yli 2kk vierähti ja sanaakaan en ole tänne tuona aikana kirjottanut. Instan puolelle on helppo käydä heittämässä kuvat ja pari riviä tekstiä lähes reaaliajassa :D Mutta nyt lomalla on aikaa päivittää myös tätä blogia. Aloitetaan siis siitä mihin viimeeksi jäätiin, eli peltikaton asennukseen. Jäimme odottamaan peltejä, joita tultiinkin laittamaan n. viikon-kahden sisällä. Tosin Ruukilta oli tullut peltiä, josta ei lähtenyt suojamuovit / teipit (vai miksi niitä kutsutaan?) irti ja siksi meille tuli uudet pellit. Uusia peltejä odotellessa hommat hiukan viivästyi, mutta lopulta pellit saatiin asianmukaisesti hyvin paikalleen. Samaan aikaan parvekkeelle tehtiin lattiapohja, johon tulee sitten terassilautaa jossain vaiheessa päälle. Loka-marraskuussa alkoi tontille tulla tavaraa ja koska tontti on postimerkin kokoinen, niin oli  se kyllä täynnä tavaraa. Muutamia peräkärrillisiä ollaan heitetty erinäistä tavaraa sorttiasemalle. Niin ja hommattiin työmieste

Palkkien koteloinnit ja parvekkeen laudoitus

Joulupyhien jälkeen elementtiporukka oli käynyt laittamassa parvekkeelle terassilaudat sekä kotelointeet puupalkit piiloon parvekkeelta, terassilta ja autokatoksesta. Sisätöitä tekevä rakennusporukka oli myös ollut edistämässä väliseinien pystytystä. Kannustalolla on muuten hienot nuo palkkien kotelot, koska ovat tarpeeksi leveät. Näyttää kivalta etenkin tuolla isolla parvekkeella. Parvekkeen palkkien väliin tulee sitten lasitus, joka tilataan Lumonilta. Tällä viikolla tehdään tarkistusmittaus ja lasit lähtevät sen jälkeen tilaukseen. Talon ulkonäkö muuttuu lasitusten myötä aika paljon.  Tällä viikolla tuleekaksi kaveria katsomaan tasoitusurakkaa, että saadaan lopulliset tarjoukset tasoituksen osalta. Pyydettiin myös alustavia tarjouksia pohjamaalauksesta ja itse maalauksesta (vaikka nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itse).

Levytystä ja informaatiokatkoksia

Raksalla on viimepäivinä tehty väliseinien levytyksiä vain toiselta puolelta, koska sähkäri ja ilmanvaihtomies ei ole käynyt paikalla. Oikein kukaan ei joulujen välipäivinä tiennyt milloin kukakin tulee tekemään mitäkin. No nyt tällä viikolla saimme tiedon, että ensi viikolla vedetään ilmanvaihtoputket ja sähköt. Sen jälkeen voi siis villoittaa ja levyttää seinien toiset puoliskot. Koko lattian hiomista ei ole tultu tekemään vieläkään ja kun asiaa tiedustelimme, niin selvisi olleen informaatiokatkos. Eli työnjohtaja (ei meidän palkkaama) oli luullut rakentajien hioneen koko lattian ja rakentajat olivat siinä käsityksessä, ettei hionta kuulunut heille. Eli nyt on hiottu vain väliseinien kohdat ja hionta tullaan tekemään ilmeisesti lopuksi. Olemme pyytäneet hionnasta tulevan pölyn puhdistamista pinnoilta, jos/kun hionta tapahtuu seinien levytysten jälkeen.  Pesutiloihin tulee muuratut seinät, harkot oli tuotu sisään jo ennen joulua. Nyt odotellaan, että joku tulisi muuraamaan seinät.