Siirry pääsisältöön

Kouvolan asuntomessut -ideoita etsimässä

Pyörähdettiin Kouvolan asuntomessuilla, tarkoituksena saada sisustusideoita, etenkin keittiön ja kodinhoitohuoneen välitilaan, valaistuksiin, terasseihin, kylppärin laattoihin.

Meidän yleiskuva asuntomessualueesta oli, että alue oli jotenkin vaikea hahmottaa ja se vaikutti hiukan keskeneräiseltä. Läheskään kaikki tunnetuimmista talotoimittajista eivät olleet edustettuna, ei myöskään meidän talotoimittaja Kannustalo. Helteinen päivä ja pieni kesäflunssa myös verotti omaa jaksamista kiertää taloissa. Esittelytaloissa oli paljon ihmisiä, osa taloista oli ahtaita ja siksi todella kuumia. Elokuu varmaan olisi ollut parempi ajankohta kierrellä messuilla.


No mutta, oli messutaloissa hyvääkin: itse ainakin pidin isoista ja erilaisista terasseista. Meidän talon pihaan ei haluta nurmikkoa ollenkaan, koska piha on itsessään hyvin pieni. Oli siis kiva huomata, että myöskään messutalojen pihoissa ei liiemmin ollut nurmikkoa, vaan pihat olivat lähinnä terasseja, laatoituksia ja myös haketta oli käytetty useissa paikoissa. Nurmikkoa oli lähinnä yhteisillä alueilla. Usealle terassille oli upotettu ulkoporealtaat, oli kyllä luxusta. Meidän yhteen aiempaan rivarikotiin tehtiin terassi, jossa käytettiin laattaa, leveää ja paksua lankkua (siperian lehtikuusi) ja terassilla oli useita tasoja. Halutaan siis tulevan talon terassillekin leveää lankkua. Vielä on vaikea hahmottaa pihaa ja sen mahdollisuuksia, kun talo ei ole tontilla.


Useissa messutaloissa oli paljon käytetty clt-tyyppistä puupintaa seinillä sekä myös makuuhuoneet olivat maalattu suht tummilla maavääreillä. Ei pelkästään tehosteseinää, vaan huoneen kaikki seinät olivat useassa talossa vedetty samalla tummahkolla värillä. Omaan makuun ei kumpikaan oikein sovi. Clt-pinta näyttää jotenkin parakkimaiselta, etenkin jos kaikki seinät ovat samaa ja esimerkiksi makuuhuoneen sammaleen vihreät tai tumman okran väriset seinät näyttävät omaan silmään tunkkaiselta. Makuasioitahan nämä ovat ja jokainen valitsee sitä mistä tykkää :)


Valaistuksia oli erilaisia: epäsuoraa, spottia, riippuvalaisinta ja kaikkea siltä väliltä.Keittiöiden välitiloissa oli käytetty niin laattaa, tiiltä kuin levyäkin. Omaan taloon käytettävä materiaali jäi vielä mietintäasteelle, mutta jotenkin ei haluaisi laattaseinää kuitenkaan.

Messutalojen kylppäreissä oli käytetty lähinnä harmaata laattaa tai sitä vaaleaa marmorikuvioitua laattaa, joita usein löytyy etelän kohteiden kylppäreistä. Tässäkin jäi mieleen, että useiden talojen kylppäreiden seinissä ei niinkään ollut tehosteseiniä, vaan kylppärit olivat usein kauttaaltaan samaa laattaa.

Wc-tiloissa oli hiukan "hajontaa", mieleen jäi kuvassa oleva wc. Musta tapetti ja lamput olivat hienoja, en tiedä sitten miten käytännöllinen tämä musta on arjessa, esim. meikatessa. Meidän toiseen vessaan sopisi myös tapetti, koska on erillisenä märkätiloista.



Messutalojen ulkovärityksiä oli erilaisia, tummaa ja vaaleaa. Messualue on tehty entiselle kasarmialueelle, joten myös ihanan vanhoja punatiilisiä taloja oli saneerattu asunnoiksi. Messualueen lasten leikkipaikkakin oli saanut oman punaisen tiilimökkinsä :) Meidän talosta tulee valkoinen, messualueelta löytyi ainakin tämä kuvassa oleva talo, jossa on omaan silmään sopiva väritys.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Parin kuukauden hommat

Pitkästä aikaa blogin kimpussa.. yli 2kk vierähti ja sanaakaan en ole tänne tuona aikana kirjottanut. Instan puolelle on helppo käydä heittämässä kuvat ja pari riviä tekstiä lähes reaaliajassa :D Mutta nyt lomalla on aikaa päivittää myös tätä blogia. Aloitetaan siis siitä mihin viimeeksi jäätiin, eli peltikaton asennukseen. Jäimme odottamaan peltejä, joita tultiinkin laittamaan n. viikon-kahden sisällä. Tosin Ruukilta oli tullut peltiä, josta ei lähtenyt suojamuovit / teipit (vai miksi niitä kutsutaan?) irti ja siksi meille tuli uudet pellit. Uusia peltejä odotellessa hommat hiukan viivästyi, mutta lopulta pellit saatiin asianmukaisesti hyvin paikalleen. Samaan aikaan parvekkeelle tehtiin lattiapohja, johon tulee sitten terassilautaa jossain vaiheessa päälle. Loka-marraskuussa alkoi tontille tulla tavaraa ja koska tontti on postimerkin kokoinen, niin oli  se kyllä täynnä tavaraa. Muutamia peräkärrillisiä ollaan heitetty erinäistä tavaraa sorttiasemalle. Niin ja hommattiin työmieste

Pohjapiirustukset ja julkisivukuvat

Aloitimme talon pohjapiirustusten suunnittelun n. puoli vuotta sitten ja pohjia hiottiin tarkasti useampaan kertaan. Alusta asti oli selvää, että olohuone ja keittiö tulisi yläkertaan, että saisimme riittävästi neliöitä ja siksi, että halusimme oleskelutiloihin korkean sisäkaton. Toiveita, joita talossamme tulisi olla: 3 makuuhuonetta ja 1 huone työhuone- ja vierashuone käyttöön Olohuone, keittiö ja ruokailutila avonaista ja yhdistettyä tilaa, korkea huonekorkeus Riittävästi säilytystilaa, mahdollisesti vaatehuone Iso keittiö, jossa paljon työskentely / kaappitilaa sekä iso keittiösaareke, jossa liesi Iso lasitettu parveke, johon käynti olohuoneesta ja yhdestä makuuhuoneesta Ikkunat, joissa tuuletusikkunat makuuhuoneissa Parvekkeen ja terassin ovet kokolasiset Yläkertaan suihkutila  Eteisessä riittävästi pukeutumis- ja säilytystilaa Alakertaan kylpyhuone ja sauna sekä helppo käynti kylpytiloista terassille Alakerran makuuhuoneesta käynti terassille Saunasta ei näköyhtey

Levytystä ja informaatiokatkoksia

Raksalla on viimepäivinä tehty väliseinien levytyksiä vain toiselta puolelta, koska sähkäri ja ilmanvaihtomies ei ole käynyt paikalla. Oikein kukaan ei joulujen välipäivinä tiennyt milloin kukakin tulee tekemään mitäkin. No nyt tällä viikolla saimme tiedon, että ensi viikolla vedetään ilmanvaihtoputket ja sähköt. Sen jälkeen voi siis villoittaa ja levyttää seinien toiset puoliskot. Koko lattian hiomista ei ole tultu tekemään vieläkään ja kun asiaa tiedustelimme, niin selvisi olleen informaatiokatkos. Eli työnjohtaja (ei meidän palkkaama) oli luullut rakentajien hioneen koko lattian ja rakentajat olivat siinä käsityksessä, ettei hionta kuulunut heille. Eli nyt on hiottu vain väliseinien kohdat ja hionta tullaan tekemään ilmeisesti lopuksi. Olemme pyytäneet hionnasta tulevan pölyn puhdistamista pinnoilta, jos/kun hionta tapahtuu seinien levytysten jälkeen.  Pesutiloihin tulee muuratut seinät, harkot oli tuotu sisään jo ennen joulua. Nyt odotellaan, että joku tulisi muuraamaan seinät.