Siirry pääsisältöön

Rakennuslupa myönnetty!!

Blogissa on pidellyt hiljaista, kun ei ole ollut mitään tapahtumia hetkeen.. Mutta 3.6.2019 tapahtui suoranainen ihme, kun sähköpostiin tuli ilmoitus: RAKENNUSLUPA MYÖNNETTY!!!
Ensimmäinen ajatus oli, että olenko ymmärtänyt jotain sähköpostista väärin ja seuraava ajatus oli, että nytkö jo :D



Alkuperäisen aikataulun mukaan talon elementtien piti tulla elokuun 1. viikolla ja koska lupapalvelussa oli kuulemma 100 hakemusta ennen meitä, päätettiin aikatauluja siirtää myöhemmäksi. No nyt, kun rakennuslupa tulikin jo kesäkuun alussa, niin aikatauluja ei olisi tarvinnutkaan siirtää.. tätähän tämä on -yhtä veivaamista!


Rakennusluvan myöntämisen jälkeen alkoi uusi aikataulurumba. Kannustalolta kysyttiin ensin onnistuuko elementtien toimituksen aikaistaminen. Kannustalo lupasi, että toimitusta pystyy aikaistamaan viikolle 41 (lokakuun 1. viikko). Maatyöt sovittiin alkavaksi heinäkuun puolivälissä. Maalämpökaivon poraus on sovittu viikolle 27 (heinäkuun 1.viikko). Jälkikäteen tuli tieto, että tontille täytyy saada vesi ja sähkö ennen poraamista. Lisähinnasta maalämpöfirma tuo vedet ja sähkön saa aggregaatista. Kaupungin mittausosasto kävi mittaamassa ja merkitsemässä talon kulmapaikat tontilla. HSY:lle ja sähkölaitokselle ilmoitus rakennusluvan saamisesta laitettiin menemään.


Seuraavaksi tuli tieto, että maarakennusfirma tarvitsee perustussuunnitelman eli perustusmittakuvat. Kannustalo sopi Perustavan kanssa suunnitelman tekemisestä sekä itse paalutuksen ja perustusten tekemisestä. Sitten tuli tieto, että perustusmittakuvat saadaan vasta n. 10 viikkoa ennen elementtitoimitusta eli n. viikolla 30 (heinäkuun 4.viikko). Eli maatyöt alkavat vasta sen jälkeen kun ko. kuvat ovat maatyöfirman käytössä.


Rakennusvalvonnan kanssa pidettiin aloituskokous, jossa käytiin läpi rakennuslupaan liittyvät dokumentit ja katsottiin alustavaa aikataulua.


Siitä se jossain vaiheessa sitten lähtee rakentumaan.. nyt voi taas jäädä odotusmoodiin! Tällaisille kaikkihetinyt -ihmisille tämä jatkuva odottelu on ollut tuskallista ;) Toisaalta odotteluunkin tottuu, suurimman osan ajasta tuntuu siltä, että se talo ei varmaan valmistu koskaan.

Kommentit

  1. Meille tuli myös nyt lupa ja päästään tekemään kairauksia ynnä muita pian. Kiva alkaa lukemaan teidän blogia samalla kun oma projekti alkaa. Itsekin olen aika malttamaton, varsinkin kun en itse ole rakentamassa niin odottava aika tuntuu pitkältä. https://www.northdrill.fi/northdrill/kairaustyot

    VastaaPoista
  2. Onnea rakennusluvan saantiin! Tyttärelläni alkoi iso rakennusprojekti juuri muutama viikko sitten täällä Riihimäellä ja seuraavaksi heillä on vuorossa poraushommia timanttiporauksena. Tuo odottelu vaihe on kyllä ärsyttävin, onneksi nyt pääsette vihdoin tositoimiin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.

Lattiavalu ja väliseinien kehikot

Joulukuun alussa alkoi lattiavalujen valmistelut. Meille ilmoitettiin, että valu on viikolla 50 ja valmistelut viikolla 49. Lopulta valmistelut tehtiin 9.12 ja alakerran valu tehtiin 10.12. Valmiselijaporukka teki töitä aamuyön tunneille saakka. Alakertaan betonia tuli 10cm ja yläkertaan 4cm. Yläkerran lattia valettiin  11.12. Seuraavaksi jäätiin odottelemaan lattian hiontaa ja sen jälkeisiä sisäseinien rakentamista. Meille sanottiin, että nämä menee tammikuulle. 20.12 käytiin talolla ja yllätykseksi lattioita olikin jo hiottu väliseinien kohdalta ja väliseinien runkoja oli alettu pystyttämään.