Siirry pääsisältöön

Sisustusjuttuja, vierashuone

Sisustukseen ja huonekaluihin liittyvät asiat tuntuvat tällä hetkellä aika kaukaisilta, mutta jotain ajatuksia on jo mielessä. Oikeastaan jouduttiin hieman jo huonekaluasioita miettimään, koska väliaikaisessa asunnossamme on olohuoneen sohvana edellisen kodin vierashuoneen rautainen sohvasänky. Se on päivittäisessä olohuonekäytössä todella huono ratkaisu: patja ei kestä paikallaan, isot tyynytkään eivät auta siihen, että sohvalla pystyisi edes istumaan. Hätäratkaisuna ollaan pidetty sohvaa levitettynä, joten siinä katsellaan nyt makuuasennossa telkkaria :D Sohvan patja on myös surkea, eikä se ole hyvä edes nukkua. Nätti se tosin on, mutta vain siinä vierashuone käytössä.

Eli kävimme katsomassa uutta vuodesohvaa, joka tulisi meille nykyiseen asuntoon olkkariin ja siirtyisi uuden talon vierashuoneeseen. Valinta ei olekaan kovin helppo, koska pitää ottaa huomioon molempien asuntojen tilat ja mitat huomioon. Aluksi oltiin ostamassa vuodedivaania, mutta uudessa asunnossa divaani toisi ahtautta vierashuoneeseen. Päädyttiin siis ei divaani -malliseen vuodesohvaan ja rahiin.


Askossa oli hyvä sohva, joka oli nätti ja hyvä istua. Kotimaista laatua ja hintakin sen mukainen.

Kuva lainattu Askon sivulta














Kuva lainattu Sotkan sivulta.



Sotkassa oli myös yksi hyvä Pohjanmaan kalusteen vuodesohva. Värisävynä vaalean harmaa kangas miellytti silmää enemmän, kuin tumman harmaa vaihtoehto.









Kuva lainattu Ikean sivulta

Menin vielä Ikean sivuille ja siellä olisi tekonahkainen vuodesohva alle 500e. Seuraavaksi ajeltiin Ikeaan sitä katsomaan.

















Nyt piti pohtia sopiiko musta nahkainen vuodesohva uuden asunnon vierashuoneeseen.. millaiset seinät, millaiset muut kalusteet, millaiset verhot, millainen lattia ja matto, millaiset peiliovet kaapistoihin, millaiset valaisimet? Tulisiko yhteen huoneeseen musta-valkoinen sisustus, sopiiko se muiden tilojen kanssa yhteen? Niinpä, voin vaan kuvitella millainen sisustusvalintojen  viidakko tulee olemaan oleskelutilojen kanssa, kun yksi vierashuoneen sohva saa jo pyörremyrskyn ajatuksissa :D




Jos meille tulee tuo musta sohva, niin seinät voisivat olla valkoiset ja seinille voisi ripustaa mustilla kehyksillä olevia karttoja. Aiempaan kotiin tehtiin makkariin musta tehosteseinä ja muut seinät maalattiin harmaan sävyyn (tästä lisää kirjoituksen lopussa). Verhot ehkäpä valkoiset.





Karttajuliste -kuvat lainattu Kaupunkijuliste.fi -sivuilta






Toisaalta yhteen aiempaan asuntoon laitettiin Esta homen satamakaupunki -tapettia kehystämään olkkarin seinää ja tykkäsin tapetista jopa niin paljon, että sitä voisi laittaa uuteen kotiinkin sohvan taakse. Meriaiheinen ja hiukan maalaisromanttinen sisustus on ollut aiemmissa kahdessa kodissa läsnä.
Kuva lainattu Esta homen sivulta

Kuva lainattu Askon sivulta
Huoneeseen tulee myös valkoinen tietokonepöytä ja mustavalkoinen työtuoli, jotka ovat meille aikoinaan jo ostettu. Matto voisi olla ehkäpä myös mustaa ja valkoista tai sitten pelkkää mustaa.. tai ehkäpä keltainen tai pinkki väriläiskä?
Kuva lainattu Stockmanin sivulta









Kuva lainattu Askon sivulta














Aiemman kodin makkari oli ennen vaalean, ehkä vähän mummokalsarien värinen ja päätettin tehdä siitä trendikäs musta / harmaa. 



Kuva aiemman kodin makuuhuoneesta 
Kahdelle seinälle levitettiin harmaa pohjamaali ja päälle sudittiin Tikkurilan Taika helmiäismaalia. Tarkoitus oli, että maali levitetään tasaisesti, mutta ensimmäisestä vedosta huomattiin, ettei onnistu. Maali kuivui nopeasti ja nopea ratkaisu piti keksiä: keittiöstä siis foliota, joka rypistettiin ja raavittiin sillä maalin pintaa. No ei tullut tasainen, mutta ihan hieno kuitenkin. Yksi seinä maalattiin mustalla pohjavärillä ja päälle siveltiin Tikkurilan Taika Stardust kimallemaalia. Valoa vasten seinällä näkyi kimalletta, mutta muutoin kimalle ei erottunut ja siksi ei saatu sellaista, kuin tarkoitus oli. Valkoiset jalka- ja kattolistat maalattiin harmaalla maalilla, mustat pistorasiat mustalla spraymaalilla ja Ikean valkoinen peili sprayattiin kromin värisellä spraymaalilla. 

Tummat seinät imevät kuitenkin päivänvaloa tosi paljon ja se tuli yllätyksenä. Lisävaloa olisi tarvittu ainakin vaatekaappien eteen tai vaatekaappeihin. Vaikka huone oli ehkä tyylikäs, niin käytännöllisesti tummat seinät olivat huono valinta, ainakin oman kokemuksen mukaan. Seuraavaan kotiin haluan siis vaaleita seiniä huoneisiin :) Myöskään mustat varjostimet eivät ole hyvä valinta, jos haluaa kirkkaampaa valoa huoneeseen tai seinät ovat jo valmiiksi tummat.




ps. Sohvavalinta on edelleen kesken

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.