Siirry pääsisältöön

Saako sanoa ruman sanan?

Tiistaina oli ilmestynyt kyltti tontin aitaan, jossa lukee arvioitu aloitusaika vko 30, eli 22.7.2019 alkava viikko. Alkoi tuntua jo, että vihdoin kohta alkaa jotain tapahtua tontilla!!

No, keskiviikkona heti aamusta se tunne katosi nopeaan, koska vastaava mesu ilmoitti kuulleensa, että rakennusvalvonnan käsittelijällä on n. 100 lupahakemusta käsiteltävänä!!! Eli sinne meni sitten kaikki suunnitellut aikataulut ja haaveet siitä, että jotain alkaisi tapahtumaan keväällä / kesällä.


Ei muuta, kun Kannustalolle viestiä, että lupaa saadaan odottaa varmaan niin pitkään, kun Vantaassa vesi virtaa!! Nyt aikataulu on se, että talotoimitus on viikolla 46, eli marraskuussa! Jos lupa nyt sitten jostain syystä tulisi aiemmin, niin sopisi toivoa, että myös maarakennustyöt, talotoimitus ja muut härpäkkeet onnistuisi saada aiemmin.


No tulipa sitten kesälle kummasti vapaa-aikaa, lähtiskö vaikka johonkin reissuun purkamaan ketutusta?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.

Palkkien koteloinnit ja parvekkeen laudoitus

Joulupyhien jälkeen elementtiporukka oli käynyt laittamassa parvekkeelle terassilaudat sekä kotelointeet puupalkit piiloon parvekkeelta, terassilta ja autokatoksesta. Sisätöitä tekevä rakennusporukka oli myös ollut edistämässä väliseinien pystytystä. Kannustalolla on muuten hienot nuo palkkien kotelot, koska ovat tarpeeksi leveät. Näyttää kivalta etenkin tuolla isolla parvekkeella. Parvekkeen palkkien väliin tulee sitten lasitus, joka tilataan Lumonilta. Tällä viikolla tehdään tarkistusmittaus ja lasit lähtevät sen jälkeen tilaukseen. Talon ulkonäkö muuttuu lasitusten myötä aika paljon.  Tällä viikolla tuleekaksi kaveria katsomaan tasoitusurakkaa, että saadaan lopulliset tarjoukset tasoituksen osalta. Pyydettiin myös alustavia tarjouksia pohjamaalauksesta ja itse maalauksesta (vaikka nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itse).

Lattiavalu ja väliseinien kehikot

Joulukuun alussa alkoi lattiavalujen valmistelut. Meille ilmoitettiin, että valu on viikolla 50 ja valmistelut viikolla 49. Lopulta valmistelut tehtiin 9.12 ja alakerran valu tehtiin 10.12. Valmiselijaporukka teki töitä aamuyön tunneille saakka. Alakertaan betonia tuli 10cm ja yläkertaan 4cm. Yläkerran lattia valettiin  11.12. Seuraavaksi jäätiin odottelemaan lattian hiontaa ja sen jälkeisiä sisäseinien rakentamista. Meille sanottiin, että nämä menee tammikuulle. 20.12 käytiin talolla ja yllätykseksi lattioita olikin jo hiottu väliseinien kohdalta ja väliseinien runkoja oli alettu pystyttämään.