Siirry pääsisältöön

Pohjatutkimus

Rakennuslupaa varten tulee tehdä pohjatutkimus. Tiesimme etukäteen, että paalutus odottaa.. Tikkurilan alue on entistä meren pohjaa ja savipeltoa, joten paalutuksen tarve oli selvä. No, mutta lukuisista suositteluista valitsimme Uudenmaan pohjatutkimuksen tähän hommaan. 

Pohjatutkimus kesti puolikkaan päivän ja pari päivää tutkimuksesta saatiin kirjallinen lausunto. Paalujen pituus palttiarallaa 18 metriä, että silleesti. Tietysti jos mittauslaitteisto (vai mikäsenyt on) osuisi kiveen, niin tulos voi vääristyä, koska pohjatutkimukseen ei sisältynyt selvitystä onko kyseessä kivi vai kallio. Pohjatutkimus maksoi 1200e ja sen lisäksi tarvittiin rakennusvalvontaan myös pohjarakennesuunnitelma, joka tilattiin samasta paikasta. 


Kuvia tontilta pohjatutkimuksen aikaan:

20190115_084150.jpg20190115_084251.jpg

Kommentit

  1. Kiinnostava tuollainen pohjatutkimus. Tyttäreni juuri rakentaa ensimmäistä kotiaan ja en tiedä tehtiinkö heille tuollaista. Nyt he odottelevat mittauspalvelua tekemään tiiveysmittauksia. Tehtiinkö teille tuo paalutus muuten talvisaikaan ja vaikeuttaako jäätynyt maa hommaa?

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen postaus. Veljeni uudella rakennuksella ollaan nyt pian tekemässä mittaustöitä. Olisi mukava mennä paikan päälle katsomaan, miten se käytännössä hoidetaan. Hyvä tietää myös vähän näitä hintoja. Hyvä että saitte pohjatutkimuksen sekä pohjarakennesuunnitelman samasta paikasta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tervetuloa kirjoittamaan kommentteja :) Muistathan, että asiattomat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät

Palkkien koteloinnit ja parvekkeen laudoitus

Joulupyhien jälkeen elementtiporukka oli käynyt laittamassa parvekkeelle terassilaudat sekä kotelointeet puupalkit piiloon parvekkeelta, terassilta ja autokatoksesta. Sisätöitä tekevä rakennusporukka oli myös ollut edistämässä väliseinien pystytystä. Kannustalolla on muuten hienot nuo palkkien kotelot, koska ovat tarpeeksi leveät. Näyttää kivalta etenkin tuolla isolla parvekkeella. Parvekkeen palkkien väliin tulee sitten lasitus, joka tilataan Lumonilta. Tällä viikolla tehdään tarkistusmittaus ja lasit lähtevät sen jälkeen tilaukseen. Talon ulkonäkö muuttuu lasitusten myötä aika paljon.  Tällä viikolla tuleekaksi kaveria katsomaan tasoitusurakkaa, että saadaan lopulliset tarjoukset tasoituksen osalta. Pyydettiin myös alustavia tarjouksia pohjamaalauksesta ja itse maalauksesta (vaikka nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itse).