Siirry pääsisältöön

Kodinhoitotilan suunnittelu

Viime lauantaiksi oli varattu Noblessalle aika kodinhoitotilan suunnitteluun. Kodinhoitotilaan on suunniteltu lavuaari eri seinälle, kuin pesukone. Suunnitellessamme kalusteita tuli mieleen, että pesukoneelle tuleva hana tulisi laittaa joko kaappiin tai seinään. Yleensähän pesukoneen hana on kiinni lavuaarin hanassa. Pohjakuvia ei ole vielä hyväksytty talotehtaalle, eli vielä muutokset ovat mahdollisia. Taitaa olla niin, että vielä muutamme lavuaarin pesutornin viereen kuitenkin. Myös saunan kiukaan paikkaa muutetaan oikeaan nurkkaan, pois lasiseinän edestä. Ensi viikolla on rakennusvalvonnassa ensimmäinen katselmus, joten muitakin muutoksia voi vielä tulla (toivottavasti ei).

Kuvassa kodinhoitotilan oikealla seinällä on lavuaari ja työtaso. Vasemmalla seinällä pesutorni, pyykkikaappi ja siivouskomero. Muutoksen jälkeen oikealle seinälle tulisi pyykkikaappi ja siivouskomero. Vasemmalle allas, työtaso ja pesutorni seinän viereen. Käytännöllistäkin olisi jos kuivausrummun vedet voisi kipata vieressä olevaan lavuaariin.


Kalusteista: suunnittelimme allaskaappiin roskiksen. Usein kodinhoitohuoneessa ei ole roskista, vaikka onkin tarpeellinen. Altaan ja työtason päälle tulee kaapistot. Työtason alle on suunniteltu laatikostot ja yksi kaappi. Pyykkikaappiin on suunniteltu kaksi koria ja loput hyllytilaa. Siivouskaappiin mahtuu imuri ja sen yläpuolelle tulee kaapistot hyllylevyillä. Lisäksi halusimme silityslaudan "vetolaatikkoon" viemästä turhaa tilaa siivouskomerosta.



Kaapistojen väri (kuva Noblessan nettisivuilta)

Kodinhoitotilan kaappien ja laatikostojen värit on suunniteltu betonin sävyiseksi, välitila myös samalla kuosilla ehkäpä. Allas olisi mustaa komposiittia ja työtason väri tumman harmaa. Lattialaatta tulee olemaan varmaakin sitten harmaan sävyistä.


Kyseessä on siis tämän hetkinen suunnitelma, joka saattaa muuttua vielä.. riippuen tarjouksesta ja siitä käydäänkö tekemässä suunnitelmia muissakin firmoissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Salaojitukset chek

Eilen 3.9 saimme tiedon, että 9.9 alkaa perustustyöt. Naapuri laittoi kuvan illalla, että kaivuri oli roudattu tontille ja salaojaputkia myös :D Tänään salojat oli kaivettu maahan ja olipa tontilla myös sähkötkin toimineet pienen säätämisen jälkeen.

Lattiavalu ja väliseinien kehikot

Joulukuun alussa alkoi lattiavalujen valmistelut. Meille ilmoitettiin, että valu on viikolla 50 ja valmistelut viikolla 49. Lopulta valmistelut tehtiin 9.12 ja alakerran valu tehtiin 10.12. Valmiselijaporukka teki töitä aamuyön tunneille saakka. Alakertaan betonia tuli 10cm ja yläkertaan 4cm. Yläkerran lattia valettiin  11.12. Seuraavaksi jäätiin odottelemaan lattian hiontaa ja sen jälkeisiä sisäseinien rakentamista. Meille sanottiin, että nämä menee tammikuulle. 20.12 käytiin talolla ja yllätykseksi lattioita olikin jo hiottu väliseinien kohdalta ja väliseinien runkoja oli alettu pystyttämään.