Siirry pääsisältöön

Saako sanoa ruman sanan?

Tiistaina oli ilmestynyt kyltti tontin aitaan, jossa lukee arvioitu aloitusaika vko 30, eli 22.7.2019 alkava viikko. Alkoi tuntua jo, että vihdoin kohta alkaa jotain tapahtua tontilla!!

No, keskiviikkona heti aamusta se tunne katosi nopeaan, koska vastaava mesu ilmoitti kuulleensa, että rakennusvalvonnan käsittelijällä on n. 100 lupahakemusta käsiteltävänä!!! Eli sinne meni sitten kaikki suunnitellut aikataulut ja haaveet siitä, että jotain alkaisi tapahtumaan keväällä / kesällä.


Ei muuta, kun Kannustalolle viestiä, että lupaa saadaan odottaa varmaan niin pitkään, kun Vantaassa vesi virtaa!! Nyt aikataulu on se, että talotoimitus on viikolla 46, eli marraskuussa! Jos lupa nyt sitten jostain syystä tulisi aiemmin, niin sopisi toivoa, että myös maarakennustyöt, talotoimitus ja muut härpäkkeet onnistuisi saada aiemmin.


No tulipa sitten kesälle kummasti vapaa-aikaa, lähtiskö vaikka johonkin reissuun purkamaan ketutusta?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Levytystä ja informaatiokatkoksia

Raksalla on viimepäivinä tehty väliseinien levytyksiä vain toiselta puolelta, koska sähkäri ja ilmanvaihtomies ei ole käynyt paikalla. Oikein kukaan ei joulujen välipäivinä tiennyt milloin kukakin tulee tekemään mitäkin. No nyt tällä viikolla saimme tiedon, että ensi viikolla vedetään ilmanvaihtoputket ja sähköt. Sen jälkeen voi siis villoittaa ja levyttää seinien toiset puoliskot. Koko lattian hiomista ei ole tultu tekemään vieläkään ja kun asiaa tiedustelimme, niin selvisi olleen informaatiokatkos. Eli työnjohtaja (ei meidän palkkaama) oli luullut rakentajien hioneen koko lattian ja rakentajat olivat siinä käsityksessä, ettei hionta kuulunut heille. Eli nyt on hiottu vain väliseinien kohdat ja hionta tullaan tekemään ilmeisesti lopuksi. Olemme pyytäneet hionnasta tulevan pölyn puhdistamista pinnoilta, jos/kun hionta tapahtuu seinien levytysten jälkeen.  Pesutiloihin tulee muuratut seinät, harkot oli tuotu sisään jo ennen joulua. Nyt odotellaan, että joku tulisi muuraamaan seinät.

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät