Siirry pääsisältöön

Projektin alustava aikataulu

Tadaa.. ensi viikolla (vko 7 /2019) kirjoitellaan sopimukset Kannustalon kanssa. Vielä viime metreillä piti kääntää yksi kivi ja pyytää varmuudeksi tarjous myös muuttovalmiista talopaketista. Muuttovalmiin hinta versus levyvalmiin valmiiksi saattamiseen arvioitu hinta oli n. 30 000e. Arvioimme siis kokonaiskustannukset, jotka tulisi levyvalmiin talopaketin päälle, kuten esimerkiksi: ilmanvaihto, keittiö, kylppärit ja sauna, parvekkeen lasitus ja pintamateriaalit tasoitustöineen jne. Muuttovalmiissahan nämä kuuluvat toimitukseen.
Aikaa on mennyt pohjakuvien ym. suunnitteluun sekä muutoksiin ruhtinaallisesti ja osittain siksi myös projektin aikataulu on venähtänyt alkuperäisestä. Mutta onpahan ainakin tarkkaan kaikki asiat mietitty, eikä tarvitse jälkikäteen voivotella.. ainakaan toivottavasti ;) Kannustalon ja erityisesti Kannustalon Vantaan edustajan kanssa asiat hoituneet tosi hyvin tähän mennessä!! Voimme lämpimästi suositella!

Alustava aikataulumme siis on tällainen (aikataulu saatu Kannustalolta):



vko 12 talotehtaalle toimitetaan pohjatutkimus ja perustamistapalasunto, LVI asemakuva, liitoslausunto ja salaojien purkusuunta

vko 16 talotehtaalle toimitetaan sähkölaitoksen tiedot ja ajo-ohjeet tontille, mahdolliset muutokset mm. ikkunoihin ja oviin

vko 19 vahvistetaan talotehtaalle rakennuslupa lupatunnuksineen

vko 20 talotehdas toimittaa LVi ja sähkösuunnitelmat meille kommentoitavaksi. Tällä viikolla suositellaan liittymien ja maarakennustöiden huolehtimisesta (meillä ei ole vielä tällä hetkellä tietoa tarkemmasta maarakennustöiden aloituspäivästä)

vko 21 talotehtaalle lähetetään takaisin LVI ja sähkösuunnitelmat, talotehdas lähettää perustusten mittapiirrustukset (olemme ottaneet paalutuksen ja perustuksen Kannustalojen kautta ja Perustava Oy tulee tekemään työn)

vko 23 talotehdas lähettää meille LVI -ja sähkökuvat

vko 26 sorapatjan tulee olla tässä kohtaa valmiina, sähköjen maakaapeleiden ja maadoituskaapelit pitää olla maahan kaivettuna ja kytkettynä mittarikeskukseen, vesi -ja viemäriputket tulee olla valmiina perustuksen mittapiirustuksessa ilmoitettujen mittojen mukaisesti ja tonttikeskus tulee olla valmiina asennusta varten

vko 28 talotehdas toimittaa meille rakennepiirustukset

vko 31 salaojitus, patolevytys, routaeristys ja sadevesiviemäröinti tulee olla valmiina. Sisäpuoleiset vierustäytöt tulee olla myös valmiina. (nämä edellä mainitut kuuluvat maarakennusurakkaan). Tontilla pitää olla myös tarvikkeiden aluspuut ja naapureita on infotava talotoimituksen saapumisesta.

vko 32 talon elementtitoimitus alkaa

Alustavan aikataulun mukaan sisätöitä pääsisi tekemään ehkäpä loka-marraskuussa 2019. Aikataulu riippuu pitkälti siitä, milloin rakennuslupa saadaan -tämä aikataulu on  tehty sen mukaan, että rakennuslupa saataisi toukokuussa. Maaurakoinnille ja maalämpöpumpun asennukselle sovitaan aikataulu erikseen.
Sisätöitä, eli meille jääviä töitä on mm. seinien tasoitus ja maalaus, katon maalaus (tod.näk. kipsilevy), lattialaminaattien asennus, listoitukset, kylppäreiden vesieristeet ja laatoitustyö, saunan panelointi, keittiön asennus, ilmanvaihtokoneasiat, sähkötöitä kuten pistorasiat valaisimet ym. Sähköjohdot, putket ym. tulevat seinä / lattiarakenteisiin valmiiksi talotehtaalta. Oman työn osuudesta on tarkoitus tehdä erillisiä postauksia työn edetessä..


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät

Palkkien koteloinnit ja parvekkeen laudoitus

Joulupyhien jälkeen elementtiporukka oli käynyt laittamassa parvekkeelle terassilaudat sekä kotelointeet puupalkit piiloon parvekkeelta, terassilta ja autokatoksesta. Sisätöitä tekevä rakennusporukka oli myös ollut edistämässä väliseinien pystytystä. Kannustalolla on muuten hienot nuo palkkien kotelot, koska ovat tarpeeksi leveät. Näyttää kivalta etenkin tuolla isolla parvekkeella. Parvekkeen palkkien väliin tulee sitten lasitus, joka tilataan Lumonilta. Tällä viikolla tehdään tarkistusmittaus ja lasit lähtevät sen jälkeen tilaukseen. Talon ulkonäkö muuttuu lasitusten myötä aika paljon.  Tällä viikolla tuleekaksi kaveria katsomaan tasoitusurakkaa, että saadaan lopulliset tarjoukset tasoituksen osalta. Pyydettiin myös alustavia tarjouksia pohjamaalauksesta ja itse maalauksesta (vaikka nämä oli alunperin tarkoitus tehdä itse).