Siirry pääsisältöön

Pohjapiirustusten veivaamista ja alustavia keittiösuunnitelmia


Sieppaa.PNG

Päädyimme lopulta taloon, jossa kokonaisneliömäärä on 167. Talon pohjakuvia muokattiin sisäseinien, kylppärin ja saunan sekä ikkunoiden osalta useampaan kertaan. Keittiösuunnitelmaa alettiin tekemään hyvissä ajoin -onneksi, koska muuten keittiöstämme olisi tullut piirustuksien mukaan liian pieni. U-mallisen keittiön työskentelytasojen väliin on jäätävä väh. 130 cm työskenetelytilaa ja näin ollen keittiöömme ei olisi mahtunut tarpeeksi kaappeja. Tätäkään ei oltaisi tajuttu laskea pohjakuvista, joten avink avink: kannattaa tehdä alustava keittiösuunnitelma ennen, kuin nimi on paperissa.

(Kuva pohjapiirustuksesta - 1 makuuhuone on siirtynyt keittiön tieltä)


Keittiötä tuli siis muuttaa, joka tarkoitti yhden makuuhuoneen uhraamista alakertaan. Alakerta tuli suunnitella siis uudelleen. Oltiin jälleen suunnitelmien kanssa lähtötilanteessa 0. Välillä pohjissa oli liikaa eteistä, liian vähän kaappeja makuuhuoneessa, kodinhoitotilaa ei suositeltu kylppäriin ja jos laittoi tavallisen ikkunan alakerran työhuoneeseen, niin se söi kokonaisneliöitä.. Muutama ilta piirreltiin sitten omia pohjasuunnitelmia ja lähetettiin talotehtaan edustajalle. Katsotaan mitä siitä tulee..No mutta, nyt on ainakin keittiöön tulossa riittävästi tilaa ;)


Keittiösuunnitelmista vielä sananen..

Kävimme katsomassa keittiöitä Puustellissa, Topi-keittiöillä, Kvikillä, Epoqilla, Noblessalla sekä Ikeassa. Kaikkiin muihin varattiin suunnitteluaika, paitsi Puustellille. Puustelli vaikutti lähtökohtaisesti kalliimmalta. Netissä on dissattu Keittiömaailmaa, joten se oli meille out jo kättelyssä.

Haluaisimme lieden saarekkeeseen, joten vaihtoehtoina olisi liedet, joihin on integroitu liesituuletin aktiivihiilisuodattimella. Tällöin kattoon ei tarvitse läpivientiä, eikä kattoon kiinnitettävää liesituuletinta. Joidenkin kuntien rakennusvalvonta ei hyväksy ilman hormia olevaa liesituuletinta, eli se kannattanee varmistaa oman kunnan rakennusvalvonnasta ennen varsinaisa ostopäätöstä :)Keittiösuunnitelmasta kirjoittelen lisää, jahka on selvemmät kuviot.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lattiavalu ja väliseinien kehikot

Joulukuun alussa alkoi lattiavalujen valmistelut. Meille ilmoitettiin, että valu on viikolla 50 ja valmistelut viikolla 49. Lopulta valmistelut tehtiin 9.12 ja alakerran valu tehtiin 10.12. Valmiselijaporukka teki töitä aamuyön tunneille saakka. Alakertaan betonia tuli 10cm ja yläkertaan 4cm. Yläkerran lattia valettiin  11.12. Seuraavaksi jäätiin odottelemaan lattian hiontaa ja sen jälkeisiä sisäseinien rakentamista. Meille sanottiin, että nämä menee tammikuulle. 20.12 käytiin talolla ja yllätykseksi lattioita olikin jo hiottu väliseinien kohdalta ja väliseinien runkoja oli alettu pystyttämään.

Paalutus

Perustussuunnitelma valmistui 28.9.2019. Seuraavana päivänä hyvissä ajoin aamulla alkoi paalutus, joka maalikon näkökulmasta meni nopeaan, koska oli ollut ohi puolen päivään mennessä. En tiedä olisiko meille ilmoitettu paalutuksen ajankohdasta mitään, jos mies ei olisi sattunut ajamaan tontin ohi edellisenä päivänä. Tontilla oli joku henkilö mittailemassa ja kysyttäessä oli kertonut ottavan mittoja huomista paalutusta varten :D Paaluja on 17 kpl, mutta emme vielä tiedä kuinka pitkät paalut lopulta saveen upposi. Talvella tehdyn pohjatutkimuksen mukaan joissain kohdin oli 18 m syvää. Seuraavaksi sitten odotellaan perustuksia, salaojituksia ja muita. 

Elementtitoimitus ja talon pystytys

Niin se päivä koitti, kun tontille alkoi tulla tavaraa. 6.10.2019 telineiden pystytysporukka kasasi telineitä paikalleen ja 7.10.2019 saapui elementtitoimitus klo 0700. Pari rekallista tuli tavaraa ja nosturi alkoi nostamaan seiniä perustusten päälle. Alun perin oli suunniteltu, että talo olisi pellitystä vaille asennettu viikon kuluttua elementtien toimituksesta, mutta aikataulut hiukan muuttuivat, koska kasaamiseen meni oletettua pidempi aika. Meillehän tulee autokatos, jonka päälle tulee yksi makuuhuoneista, en tiedä sitten onko tämän kasaamiseen mennyt enemmän aikaa. Toivotaan, että viimeistään ensi viikolla saataisi pellitkin paikalleen. Talo on ollut kuitenkin säältä suojassa, että sinänsä ei ole kiire, vaikka vettä vihmookin taivaan täydeltä. Tässä kuvia pystytysprosessista: Telineiden pystytys su 6.10.2019 Ensimmäiset laudat Siitä se sitten lähti rakentumaan aamuvarhain Talon ensimmäiset seinät